90 χρόνια Όσκαρ: Όλες οι προβλέψεις στις κατηγορίες δύο μέρες πριν την μεγάλη απονομή!

2/3/2018

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήρθε η ώρα της απονομής των ετήσιων βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (γνωστά και ως Όσκαρ), του μεγαλύτερου κινηματογραφικού γεγονότος στον πλανήτη, που φέτος διανύει το 90ο του έτος.

Σας παραθέτουμε λοιπόν τις προβλέψεις μας στις 20 από τις 24 κατηγορίες των βραβείων. Εξαιρούνται οι δύο κατηγορίες των ντοκιμαντέρ (μικρού και μεγάλου μήκους), και οι δύο κατηγορίες των μικρού μήκους ταινιών (κινουμένων σχεδίων και με ηθοποιούς), καθώς δεν έχουμε δει καμία από τις υποψήφιες ταινίες για να μπορούμε να εκφράσουμε άποψη.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας να ζήσουμε μια ακόμη μαγευτική βραδιά την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 και να γιορτάσουμε με τους μεγαλύτερους αστέρες και συντελεστές της 7ης τέχνης.

----------------------------------------------


1. Καλύτερη Ταινία




1.  Call Me by Your Name
2.  Darkest Hour
3.  Dunkirk

4.  Get Out

5.  Lady Bird

6.  Phantom Thread
7.  The Post
8.  The Shape of Water
9.  Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Μπορεί το The Shape of Water να είναι το φαβορί στα χαρτιά, έχοντας τις περισσότερες υποψηφιότητες από κάθε άλλη ταινία φέτος με 13, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο ψηφίζουν τα μέλη της Ακαδημίας στη συγκεκριμένη κατηγορία (οι ταινίες παίρνουν βαθμούς βάσει κατάταξης από την 1η έως και την 9η θέση. Δεν κερδίζει – όπως στις άλλες κατηγορίες - η ταινία με τις περισσότερες ψήφους), και το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει άλλα βραβεία πέραν της Ένωσης Παραγωγών (PGA), δείχνουν ότι μάλλον θα χάσει το αγαλματάκι από το Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, το οποίο έχει κερδίσει τις Χρυσές Σφαίρες, τα BAFTA (τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και το βραβείο της Ένωσης Ηθοποιών (SAG). Παρ’ όλα αυτά, δε μπορεί κανείς να αποκλείσει και την επικράτηση του αντιρατσιστικού Get Out, το οποίο έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική τελευταία.



Πρόβλεψη: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

----------------------------------------------





2. Σκηνοθεσία


1.  Christopher Nolan (Dunkirk)
2.  Jordan Peele (Get Out)
3.  Greta Gerwig (Lady Bird)
4.  Paul Thomas Anderson (Phantom Thread)
5.  Guillermo del Toro (The Shape of Water)

Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έχουμε δύο (2) πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες, Jordan Peele (Get Out) και Greta Gerwig (Lady Bird), την πρώτη(!!!) υποψηφιότητα του Christopher Nolan (Dunkirk) των Memento, Insomnia, Prestige, Inception, Interstellar και της Τριλογίας του Σκοτεινού Ιππότη Batman, καθώς και τον αποκλεισμό του Martin McDonagh, του σκηνοθέτη του Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, τη θέση του οποίου πήρε ο αγαπημένος της Ακαδημίας Paul Thomas Anderson (Phantom Thread). Ωστόσο, κανείς δεν έχει πιθανότητα να πάρει το Όσκαρ, καθώς αυτό έχει «κλειδώσει» στον Guillermo del Toro (The Shape of Water), ειδικά μετά τη νίκη του στο Σωματείο των Σκηνοθετών (DGA), καθώς και τις νίκες του στην αντίστοιχη κατηγορία στις Χρυσές Σφαίρες και τα BAFTA.



Πρόβλεψη: Guillermo del Toro (The Shape of Water)

----------------------------------------------




3. Α’ Ανδρικός Ρόλος


1. Timothée Chalamet (Call Me by Your Name)
2. Daniel Day-Lewis (Phantom Thread)
3. Daniel Kaluuya (Get Out)
4. Gary Oldman (Darkest Hour)
5. Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.)

Άλλη μια κατηγορία της οποίας το αποτέλεσμα έχει κριθεί προ πολλού, καθώς το αδιαφιλονίκητο φαβορί Gary Oldman (Darkest Hour), με τη βοήθεια και του φοβερού μακιγιάζ, δεν παίζει απλώς, αλλά έχει μεταμορφωθεί στον Winston Churchill, τον Βρετανό Πρωθυπουργό που οδήγησε την Αγγλία και τους λοιπούς συμμάχους στην επικράτηση εναντίον των δυνάμεων του Άξονα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ειδική μνεία θα πρέπει να κάνουμε στον Timothée Chalamet (Call Me by Your Name), ο οποίος έχει μια συγκινητική ερμηνεία, και σίγουρα θα τον ξαναδούμε στο μέλλον να διεκδικεί το συγκεκριμένο βραβείο, καθώς και στον Daniel Day-Lewis (Phantom Thread), ο οποίος για μια ακόμη φορά αποδεικνύει γιατί είναι ο καλύτερος εν ζωή ηθοποιός παγκοσμίως. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει γνώμη για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, και ότι δεν θα είναι αυτή η τελευταία φορά που τον βλέπουμε στο λευκό πανί των κινηματογραφικών αιθουσών.


Πρόβλεψη: Gary Oldman (Darkest Hour)

----------------------------------------------




4. Α’ Γυναικείος Ρόλος


1. Sally Hawkins (The Shape of Water)
2. Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)
3. Margot Robbie (I, Tonya)
4. Saoirse Ronan (Lady Bird)
5. Meryl Streep (The Post)

Στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουμε την 21η(!!!) υποψηφιότητα της Meryl Streep (The Post), η οποία «έφαγε» τη θέση από την εκπληκτική για μία ακόμη φορά Jessica Chastain (Molly’s Game) που αδικήθηκε κατάφορα, την πρώτη υποψηφιότητα της Margot Robbie (I, Tonya), η οποία αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο μια όμορφη παρουσία, αλλά έχει και ερμηνευτική δεινότητα, και πολύ καλές ερμηνείες από την Saoirse Ronan (Lady Bird) και τη Sally Hawkins (The Shape of Water), ειδικά της τελευταίας, η οποία δε μιλάει καθόλου στην ταινία και ερμηνεύει το ρόλο της με νοήματα, νεύματα και τη γλώσσα του σώματός της. Άλλες χρονιές θα ήταν το φαβορί, ωστόσο η οδοστρωτήρας (μέσα και έξω από την ταινία) Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στις αντιπάλους της, και έτσι θα φύγει τo βράδυ της Κυριακής με το δεύτερο χρυσό αγαλματίδιο της καριέρας της (μετά το Fargo των αδερφών Coen το 1996).


Πρόβλεψη: Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

----------------------------------------------



Β’ Ανδρικός Ρόλος


1. Willem Dafoe (The Florida Project)
2. Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)
3. Richard Jenkins (The Shape of Water)
4. Christopher Plummer (All the Money in the World)
5. Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Η κατηγορία με ένα σκάνδαλο και δύο ρεκόρ. Ο Christopher Plummer (All the Money in the World), ο οποίος αντικατέστησε στη ταινία τον Kevin Spacey, μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που ξέσπασε εναντίον του δεύτερου το προηγούμενο φθινόπωρο, πέρα του ότι στα 88 του χρόνια είναι ο γηραιότερος σε ηλικία ηθοποιός, ο οποίος είναι υποψήφιος για Όσκαρ, είναι και ο ηθοποιός με το μικρότερο χρονικό διάστημα από τη συμμετοχή του σε ταινία μέχρι την υποψηφιότητά του (καθώς οι σκηνές του γυρίστηκαν μεταξύ 20-30 Νοεμβρίου, η ταινία βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα και οι υποψηφιότητες των Όσκαρ ανακοινώθηκαν στις 23 Ιανουαρίου). Πολύ καλές ερμηνείες από τους Richard Jenkins (The Shape of Water), Woody Harrelson (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) και του αγαπημένου των κριτικών Willem Dafoe (The Florida Project), ωστόσο όλα δείχνουν ότι το αγαλματάκι θα πάει στον Sam Rockwell και την απολαυστική του ερμηνεία ως ρατσιστή και ολίγον χαζούλη, αλλά εντέλει με μεγάλη καρδιά, αστυνομικού στο Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.


Πρόβλεψη: Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

----------------------------------------------



6. Β’ Γυναικείος Ρόλος

1. Mary J. Blige (Mudbound)
2. Allison Janney (I, Tonya)
3. Lesley Manville (Phantom Thread)
4. Laurie Metcalf (Lady Bird)
5. Octavia Spencer (The Shape of Water)

Η Laurie Metcalf (Lady Bird) έχει μια συγκινητική ερμηνεία ως μητέρα που αγαπάει μεν το παιδί της, αλλά αδυνατεί δε μπορεί να εκφράσει σωστά αυτή την αγάπη, και πολλοί θα ήθελαν να δουν τη βετεράνο ηθοποιό να κερδίζει. Ωστόσο, η ερμηνεία που πραγματικά ξεχωρίζει σε αυτή την κατηγορία είναι της Allison Janney (Ι, Tonya), η οποία είναι υποδειγματική ως η σκληρή, καταπιεστική μητέρα της Tonya Harding. Έχοντας σαρώσει τα βραβεία έως τώρα, θεωρείται πολύ δύσκολο να χάσει το Όσκαρ από τις συνυποψήφιες της.



Πρόβλεψη: Allison Janney (I, Tonya)

----------------------------------------------




7. Πρωτότυπο Σενάριο

1. Emily V. Gordon και Kumail Nanjiani (The Big Sick)
2. Greta Gerwig (Lady Bird)
3. Guillermo del Toro και Vanessa Taylor (The Shape of Water)
4. Jordan Peele (Get Out)
5. Martin McDonagh (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Ένα από τα ντέρμπι της βραδιάς. Η κατηγορία έχει την υποψηφιότητα του ηθοποιού Kumail Nanjiani και της γυναίκας του Emily V. Gordon, οι οποίοι ουσιαστικά μετέτρεψαν την πραγματική ιστορία γνωριμίας τους σε μια έξυπνη, ξεκαρδιστική αλλά και συνάμα συγκινητική κομεντί, καθώς και τέσσερις σκηνοθέτες που είναι υποψήφιοι ως σεναριογράφοι (Greta Gerwig, Guillermo del Toro, Jordan Peele και Martin McDonagh), εκ των οποίων ο τελευταίος, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, λείπει μυστηριωδώς από την κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας. Ενώ όλοι πίστευαν πως θα επικρατήσει άνετα το Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, η δυναμική του Get Out, το οποίο κέρδισε πριν λίγες ημέρες και το βραβείου του Σωματείου Σεναριογράφων (WGA), το καθιστούν μεγάλο φαβορί της βραδιάς.


Πρόβλεψη: Jordan Peele (Get Out)

----------------------------------------------



8. Διασκευασμένο Σενάριο

1. James Ivory (Call Me by Your Name)
2. Scott Neustadter και Michael H. Weber (The Disaster Artist)
3. Scott Frank, James Mangold και Michael Green (Logan)
4. Aaron Sorkin (Molly's Game)
5. Virgil Williams και Dee Rees (Mudbound)

Η κατηγορία με τον γηραιότερο υποψήφιο για Όσκαρ όλων των εποχών, τον 90χρόνο(!!!) σκηνοθέτη James Ivory, ο οποίος διασκεύασε το ομώνυμο βιβλίο του André Aciman, και ο οποίος, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα γίνει και ο γηραιότερος κάτοχος χρυσού αγαλματιδίου. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Aaron Sorkin, ο οποίος αφηγείται αριστοτεχνικά την πορεία της Molly Bloom στον κόσμο του τζόγου, καθώς και στους τρεις σεναριογράφους του Logan, της πρώτης ταινίας με υπερήρωες που είναι υποψήφια σε μια κατηγορία πέραν των τεχνικών, κάτι που δείχνει πως το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος έχει να προσφέρει πολλά ακόμη πέραν μόνο του θεάματος.


Πρόβλεψη: James Ivory (Call Me by Your Name)

----------------------------------------------

9. Φωτογραφία

1. Roger A. Deakins (Blade Runner 2049)
2. Bruno Delbonnel (Darkest Hour)
3. Hoyte van Hoytema (Dunkirk)
4. Rachel Morrison (Mudbound)


5. Dan Laustsen (The Shape of Water)

Άλλη μια κατηγορία με σημαντικά τεχνικά επιτεύγματα, ειδικά για τη φωτογραφία του Dan Laustsen στο The Shape of Water, που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ζεις σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο κόσμο, αλλά και του Hoyte van Hoytema, ο οποίος αποτυπώνει στον κινηματογραφικό φακό τα εκπληκτικής ομορφιάς τοπία στο Dunkirk. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι το αγαλματάκι θα πάει στον Roger A. Deakins, ο οποίος στη 15η(!!!) υποψηφιότητά του για Όσκαρ, θα κερδίσει για την ανεπανάληπτη κινηματογράφηση των Los Angeles και Las Vegas του μέλλοντος στο αριστουργηματικό Blade Runner 2049.


Πρόβλεψη: Roger A. Deakins (Blade Runner 2049)

----------------------------------------------



10. Μοντάζ


1. Paul Machliss και Jonathan Amos (Baby Driver)
2. Lee Smith (Dunkirk)
3. Tatiana S. Riegel (I, Tonya)
4. Sidney Wolinsky (The Shape of Water)
5. Jon Gregory (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)

Η ταινία που κερδίζει τις εντυπώσεις σε αυτή την κατηγορία, είναι το Baby Driver, καθώς το γρήγορο μοντάζ του, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή χρήση του ήχου και της μουσικής, βοηθούν τα μέγιστα τον σκηνοθέτη Edgar Wright να αφηγηθεί την ιστορία του. Ωστόσο, ο Lee Smith, μαζί με τον σκηνοθέτη του Dunkirk, Christopher Nolan, παίζουν τόσο περίτεχνα με τον αφηγηματικό χρόνο στην ταινία, που δε θα χάσουν το αγαλματίδιο τη βραδιά της απονομής.



Πρόβλεψη: Lee Smith (Dunkirk)

----------------------------------------------




11. Διεύθυνση Παραγωγής ― Σκηνικά


1. Sarah Greenwood και Katie Spencer (Beauty and the Beast)
2. Dennis Gassner και Alessandra Querzola (Blade Runner 2049)
3. Sarah Greenwood και Katie Spencer (Darkest Hour)
4. Nathan Crowley και Gary Fettis (Dunkirk)
5. Paul Denham Austerberry, Shane Vieau και Jeffrey A. Melvin (The Shape of Water)

Στη συγκεκριμένη κατηγορία το Όσκαρ θα παιχτεί ανάμεσα στο The Shape of Water και την αναπαράσταση μιας ονειρικής, παραμυθένιας εκδοχής της Βαλτιμόρης του 1962, και στα επιβλητικά φουτουριστικά σκηνικά του Blade Runner 2049. Η επιθυμία μας θα ήταν να κερδίσει το τελευταίο, ωστόσο όλα δείχνουν πως ο τελικός νικητής θα είναι το The Shape of Water.



Πρόβλεψη: Paul Denham Austerberry, Shane Vieau και Jeffrey A. Melvin (The Shape of Water)

----------------------------------------------



12. Κουστούμια


1. Jacqueline Durran (Beauty and the Beast)
2. Jacqueline Durran (Darkest Hour)
3. Mark Bridges (Phantom Thread)
4. Luis Sequeira (The Shape of Water)
5. Consolata Boyle (Victoria and Abdul)


Μια κατηγορία όπου παραδοσιακά επικρατούν οι ταινίες εποχής και με πολύ καλές δουλειές από όλους τους υποψηφίους. Ωστόσο, όταν έχεις στην πεντάδα μια ταινία που καταπιάνεται με τον κόσμο της υψηλής ραπτικής (Phantom Thread), δεν περιμένεις ότι θα χάσει το αγαλματάκι το βράδυ της Κυριακής.


Πρόβλεψη: Mark Bridges (Phantom Thread)

----------------------------------------------



13. Μακιγιάζ

1. Kazuhiro Tsuji, David Malinowski και Lucy Sibbick (Darkest Hour)
2. Daniel Phillips και Lou Sheppard (Victoria and Abdul)
3. Arjen Tuiten (Wonder)


Οι μακιγιέρ του Darkest Hour παίζουν χωρίς αντίπαλο, καθώς η δουλειά τους στη μεταμόρφωση του Garry Oldman σε Winston Churchill είναι άρτια και αψεγάδιαστη, δίνοντας στον ηθοποιό τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, παρά το πολυεπίπεδο μακιγιάζ που έχει στο πρόσωπό του και το σώμα του.



Πρόβλεψη: Kazuhiro Tsuji, David Malinowski και Lucy Sibbick (Darkest Hour)


----------------------------------------------




14. Μουσική Επένδυση

1. Hans Zimmer (Dunkirk)
2. Johnny Greenwood (Phantom Thread)
3. Alexandre Desplat (The Shape of Water)
4. John Williams (Star Wars: The Last Jedi)
5. Carter Burwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)


Ο John Williams κέρδισε την 51η(!!!) υποψηφιότητά του με τη μουσική του Star Wars: The Last Jedi, ο Hans Zimmer πειραματίστηκε πολύ με τη χρήση της μουσικής ως ένα ακόμη κομμάτι της ηχητικής επένδυσης της ταινίας στο Dunkirk, ενώ και ο Johnny Greenwood επενδύει αριστοτεχνικά με τη μουσική του το Phantom Thread (αν και προσωπικά με κούρασε η συνεχής υποβόσκουσα μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας). Όμως, ο νικητής της βραδιάς θα είναι ο Alexandre Desplat, ο οποίος με την 9η υποψηφιότητα του, θα σηκώσει το 2ο χρυσό αγαλματίδιο της καριέρας του, για τη λυρική, ονειρική μουσική επένδυση του The Shape of Water.


Πρόβλεψη: Alexandre Desplat (The Shape of Water)

----------------------------------------------



15. Τραγούδι

1. "Mighty River" (Mudbound)
2. "Mystery of Love" (Call Me by Your Name)
3. "Remember Me" (Coco)
4. "Stand Up For Something" (Marshall)
5. "This Is Me" (The Greatest Showman)


Η δυναμική του "This Is Me" από την ταινία The Greatest Showman είναι συνεχώς ανοδική, βοηθούμενη και από τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και επειδή το soundtrack της ταινίας ήταν Νο1 σε πολλές χώρες του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, δεν αναμένεται να υπερκεράσει το συγκινητικό "Remember Me" της εξίσου συγκινητικής ταινίας κινουμένων σχεδίων Coco.

Πρόβλεψη: "Remember Me" (Coco)

----------------------------------------------



16. Ήχος

1. Julian Slater (Baby Driver)
2. Mark Mangini και Theo Green (Blade Runner 2049)
3. Richard King και Alex Gibson (Dunkirk)
4. Nathan Robitaille και Nelson Ferreira (The Shape of Water)
5. Matthew Wood και Ren Klyce (Star Wars: The Last Jedi)


Η ταινία του Christopher Nolan, Dunkirk, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί σε αυτή την κατηγορία, τόσο για το βαθύ, πλούσιο ηχητικό υπόβαθρο της ταινίας, όσο και για τη χρήση της μουσικής επένδυσης ως μια ακόμη συνιστώσας του τελικού αποτελέσματος.



Πρόβλεψη: Richard King και Alex Gibson (Dunkirk)

----------------------------------------------




17. Ηχητικό μιξάζ


1. Julian Slater, Tim Cavagin και Mary H. Ellis (Baby Driver)
2. Ron Bartlett, Doug Hemphill και Mac Ruth (Blade Runner 2049)
3. Gregg Landaker, Gary A. Rizzo και Mark Weingarten (Dunkirk)
4. Christian Cooke, Brad Zoern και Glen Gauthier (The Shape of Water)
5. David Parker, Michael Semanick, Ren Klyce και Stuart Wilson (Star Wars: The Last Jedi)


Επειδή οι υποψηφιότητες είναι ίδιες με την κατηγορία του ήχου, ισχύουν και εδώ όσα προαναφέραμε. Λογικά θα επικρατήσει το Dunkirk, αλλά αν η Ακαδημία θελήσει να σπάσει τα δύο βραβεία, ίσως δώσει το αγαλματάκι στο Baby Driver.


Πρόβλεψη: Gregg Landaker, Gary A. Rizzo και Mark Weingarten (Dunkirk)

----------------------------------------------



18. Οπτικά Εφέ

1. John Nelson, Gerd Nefzer, Paul Lambert και Richard R. Hoover (Blade Runner 2049)
2. Christopher Townsend, Guy Williams, Jonathan Fawkner και Dan Sudick (Guardians of the Galaxy Vol. 2)
3. Stephen Rosenbaum, Jeff White, Scott Benza και Mike Meinardus (Kong: Skull Island)
4. Ben Morris, Mike Mulholland, Neal Scanlan και Chris Corbould (Star Wars: The Last Jedi)
5. Joe Letteri, Daniel Barrett, Dan Lemmon και Joel Whist (War for the Planet of the Apes)


Τα Guardians of the Galaxy Vol. 2, Kong: Skull Island και Star Wars: The Last Jedi δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στα εντυπωσιακά οπτικά εφέ του Blade Runner 2049, τα οποία δένουν αρμονικά με τη φουτουριστική σκηνογραφία και ατμόσφαιρα της ταινίας. Αλλά μάλλον ούτε το Blade Runner θα καταφέρει να συναγωνιστεί την ομάδα του Joe Letteri και της Weta Digital, οι οποίοι κατάφεραν (και με τη βοήθεια του πρωτοπόρου στο motion/performance capture ηθοποιού Andi “Gollum” Serkis) να δώσουν ζωή στον Caesar και στα λοιπά πρωτεύοντα στην Τριλογία του Πλανήτη των Πιθήκων και ειδικά στο War for the Planet of the Apes, όπου και τελειοποίησαν την τεχνικής τους.


Πρόβλεψη: Joe Letteri, Daniel Barrett, Dan Lemmon και Joel Whist (War for the Planet of the Apes)

----------------------------------------------



19. Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

1. The Boss Baby
2. The Breadwinner
3. Coco
4. Ferdinand
5. Loving Vincent


Από την πεντάδα των ταινιών κινουμένων σχεδίων, το Loving Vincent παρουσιάζει το μεγαλύτερο τεχνικό ενδιαφέρον, καθώς η ταινία αποτελείται από διαδοχικές εικόνες πινάκων που έχουν ζωγραφιστεί με το χέρι από πολυάριθμους καλλιτέχνες, το Breadwinner, με το κλασσικό δισδιάστατο του animation, κλέβει την παράσταση με τη θεματολογία του, ενώ τα Boss Baby και Ferdinand κακώς βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα. Νικητής, ωστόσο, της κατηγορίας θα είναι το Coco, το 3D καρτούν της Pixar και της Disney, ένας συγκινητικός ύμνος για την αξία της διαφορετικότητας, της αγάπης, της ζωής και της οικογένειας.


Πρόβλεψη: Coco

----------------------------------------------



20. Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία

1. A Fantastic Woman (Χιλή)
2. The Insult (Λίβανος)
3. Loveless (Ρωσία)
4. On Body and Soul (Ουγγαρία)
5. The Square (Σουηδία)


Όλες οι ταινίες της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι εξαιρετικές. Αν και τελευταία το The Insult έχει αποκτήσει μια ανοδική δυναμική, ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε και το The Square, που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα πέρυσι στις Κάννες, η γνώμη μας είναι ότι η ταινία που θα κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι είναι το Λατινοαμερικάνικο A Fantastic Woman.


Πρόβλεψη: A Fantastic Woman (Χιλή)



Για να δούμε, τι ποσοστό επιτυχίας θα έχουν οι προβλέψεις μας; Θα υπάρξουν ανατροπές ή τα φαβορί θα επικρατήσουν; Εσείς ποια ταινία πιστεύετε ότι θα κερδίσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι;

Nick Soulitzis για το Down Time
photo: imdb.com

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε να μοιράζεστε τα άρθρα του Down Time με τους φίλους σας... γιατί μοιράζομαι σημαίνει ενδιαφέρομαι! 


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...