Στην Κουζίνα: Μεθυσμένες φτερούγες γαλοπούλας στο φούρνο

10/09/2017

Δεύτερη ανάρτηση στη σειρά για τη στήλη "Στην Κουζίνα" του Down Time. Έχω χρόνο ακόμα και μπορώ να κάνω τις δουλειές μου ;) 
Τι θα φάμε σήμερα λοιπόν;

Γαλοπούλα.

Η συνταγή είναι πανεύκολη, όπως προτιμώ συνήθως να είναι. Άλλωστε οι περισσότερες γυναίκες πια δεν έχουν πολύ χρόνο να σπαταλήσουν στην κουζίνα. Συγνώμη φίλοι μου, έχετε δίκιο και οι άντρες μαγειρεύουν και μάλιστα καλά. Ούτε και αυτοί όμως έχουν πολύ χρόνο... για αυτό ας τους βοηθήσουμε.

Θα κάνουμε μερικές δοκιμές σήμερα, για να μη τρώμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Τι λέτε και εσείς; Πιστεύω θα σας αρέσουν. Βέβαια, αν δεν σας αρέσει το εστραγκόν, ή δεν είστε και θερμοί υποστηρικτές των "έντονων" γεύσεων, ίσως αυτή η συνταγή να μην είναι κατάλληλη για το τραπέζι σας. Μην ανησυχείτε φίλοι μου όμως, κάτι θα βρούμε και για εσάς... Άλλωστε, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια άλλη συνταγή πιο κοντά στα γούστα σας, από αυτές που ήδη φιλοξενούνται "Στην Κουζίνα" του Down Time.

Ξεκινάμε;

Υλικά (για 2 μερίδες)
2 φτερούγες γαλοπούλας
3 μεγάλες πατάτες
1 ποτήρι του κρασιού... κρασί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
εστραγκόν
αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση
Ξεπλένουμε καλά την γαλοπούλα και την τοποθετούμε στο πυρέξ.

Ξεφλουζίδουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες. Τις ρίχνουμε και αυτές στο πυρέξ.

Περιχύνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε αλάτι.

Στην συνέχεια πασπαλίζουμε με αρκετό πιπεράκι και εστραγκόν την γαλοπούλα μας κυρίως αλλά και τις πατάτες.

Στο τέλος περιχύνουμε με λάδι το φαγητό μας και το σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε το πυρέξ στον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου.

Μετά από 1,5 ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ακόμα. Με αυτόν τον τρόπο το φαγητό μας θα πάρει και το απαραίτητο κόκκινο χρωματάκι του και η πετσούλα θα γίνει τραγανή.

Είστε έτοιμοι να απολαύσετε την υπέροχη γλυκιά μυρωδιά που θα "εκτοξευθεί" από τον φούρνο, μόλις τον ανοίξετε και αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο; Αν ναι, ακολουθήστε την συνταγή.

Καλή μας όρεξη,
Down Time.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...