Αξίζει να πας: Αχλιά - Λασίθι - Κρήτη (φώτο - οδηγίες - χάρτης)

To "Down Time - Αξίζει να πας" έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time TravellerΠατήστε εδώ >> Down Time Traveller (downtimetraveller.com) για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 

Καιρό έχουμε να τα πούμε φίλοι μου. Να ταξιδέψουμε... 
Σήμερα σκέφτηκα να σας πάω μία βόλτα στη νότια Κρήτη. Σας το χρωστάω άλλωστε. Τι λέτε, θα έρθετε μαζί μου;

Κάποιες από τις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες, για όσους το γνωρίζουν ήδη, αλλά και για όσους τώρα εξερευνούν την Κρήτη, βρίσκονται στο νότιο μέρος του νησιού και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιεράπετρας. Ο Νομός Λασιθίου αδιαμφισβήτητα διαθέτει κάποιες από τις πιο αξιόλογες παραλίες της μεγαλονήσου. Προς τα εκείνα τα μέρη θα κατευθυνθούμε σήμερα λοιπόν και συγκεκριμένα θα βουτήξουμε στην θάλασσα της Αχλιάς, υπενθυμίζοντάς σας ταυτόχρονα και κοντινές παραλίες στις οποίες έχουμε αναφερθεί παλαιότερα. Με αυτόν τον τρόπο οι διακοπές σας θα είναι πλούσιες σε εικόνες, θάλασσα, ηρεμία, σπορ, φαγητό, καφέ και... ήρεμη μαγεία!!!

Η παραλία της Αχλιάς βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ από τον Μακρύ Γιαλό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων. Αυτό την κάνει προσβάσιμη ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή, σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να μείνετε σε κάποια από τα κοντινά μέρη. 

Στην παραλία της Αχλιάς θα απολαύσετε ένα ήρεμο μπάνιο, σε μία μεγάλη αμμώδη παραλία και μία πεντακάθαρη θάλασσα. Το τοπίο είναι πολύ όμορφο και τα δέντρα στην παραλία σας προσφέρουν φυσική σκιά. Βέβαια, να τονίσουμε ότι πρόκειται για οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ταβέρνα, για να καλύψετε όλες τις ανάγκες κατά την διάρκεια της παραμονής σας εκεί. Επίσης, θα μπορέσετε να βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια για να... επιμηκύνεται την παραμονή σας στην περιοχή. 
Οι γειτονικές παραλίες (Μακρύς Γιαλός, Αγία Φωτιά κ.α.) είναι λίγο περισσότερο πολύβουες, από την Αχλιά, χωρίς βέβαια να θεωρούνται λιγότερο καλές, ήσυχες ή καθαρές. Το προσωπικό σας στυλ και οι ανάγκες σας είναι αυτές που θα σας κάνουν να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτές τις υπέροχες παραλίες του νομού Λασιθίου. 

Κάποιες από τις γειτονικές/κοντινές παραλίες που αξίζει να επισκεφτείτε και έχουμε φιλοξενήσει στο Down Time είναι οι ακόλουθες:
  • Αγία Φωτιά, πατήστε εδώ
  • Μακρύς Γιαλός, πατήστε εδώ
  • Στάουσα, πατήστε εδώ
  • Ανασκέλου, πατήστε εδώ
και έπεται συνέχεια...

Τελειώνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα, δείτε στον χάρτη που βρίσκετε η Αχλιά και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, για να φτάσετε ευκολότερα.

Μικρές διαφορές στα αποτελέσματα του χάρτη πιθανόν να υπάρξουν.  Χρησιμοποιήστε τον κυρίως για να μάθετε την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε.

Να περάσετε υπέροχα και ήρεμα!
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...