Στην Κουζίνα: Κρύα σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

12/07/2016
Εδώ είμαστε πάλι... για να θυμηθούμε ότι το καλοκαιράκι στην κουζίνα μας πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε συχνά κρύα πιάτα!!! Η θερμοκρασία είναι στα ύψη, το σώμα μας ζεσταίνεται, μήπως εμείς πρέπει να το χαλαρώσουμε με κρύα πιάτα και περιορισμό αλατιών, σαλτσών κλπ; Καλό θα ήταν! Βιταμίνες, χρώματα και δροσιά σε ένα ωραίο, γρήγορο και γευστικό πιάτο για σήμερα λοιπόν!!!  

Θα χρειαστείτε...

Υλικά:
500 γρ. περίπου μαυρομάτικα φασόλια
2 αγγούρια 
2 μέτριες ντομάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 καρότο
λίγο μαϊντανό
λάδι
αλάτι
ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε και βράζουμε τα μαυρομάτικα σε κρύο νερό για περίπου 5-6 λεπτά. Χύνουμε το νερό και το αντικαθιστούμε με νέο καθαρό. Βράζουμε για 20 με 25 λεπτά ακόμα. Δοκιμάστε τα μαυρομάτικα για να σιγουρευτείτε ότι είναι όπως σας αρέσουν. Ρίξτε το νερό και αφήστε τα να κρυώσουν. 
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ντομάτα, την οποία έχουμε κόψει σε κομματάκια. 
Σε τριγωνάκια έχουμε κόψει και το αγγούρι και το βάζουμε και αυτό, καθώς επίσης και καθαρισμένο κρεμμύδι, αφού το κόψουμε σε ροδέλες.
Ξεφουδιζουμε και προσθέτουμε το καρότο, σε λεπτές φέτες. Ο αποφλοιωτής καρότου θα μας βοηθήσει σε αυτό.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, λάδι και 1-2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο, αναλόγως την προτίμησή σας σε αυτό και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tips
  • Προσωπικά προτιμώ να προετοιμάζω μαυρομάτικα το προηγούμενο βράδυ, να τα αφήνω στο ψυγείο και να κάνω την σαλάτα την επομένη, όταν είναι κρύα τα μαυρομάτικά μας και κατ'επέκταση και η σαλάτα μας.
  • Μην βάλετε το εσωτερικό της ντομάτας, αν θέλετε να αποφύγετε τα πολλά υγρά. 
  • Το αγγουράκι το βάζουμε χωρίς να το καθαρίσουμε, αν και έχει ενδιαφέρον να καθαρίσετε το μισό και το υπόλοιπο όχι. Το δεύτερο θα προσθέσει δροσιά στη σαλάτα μας.

Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Down Time
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...