Όλα όσα δεν ήξερες ότι πρέπει να κάνεις όσο είσαι στο σχολείο

28/04/2016
... αλλιώς θα το μετανιώσεις. Εντάξει, ίσως όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό αλλά νομίζεις ότι θα έχεις πολλές ευκαιρίες στη ζωή σου να κάνεις βλακείες χωρίς να έχουν... αντίκτυπο; Η να κάνεις ταξίδια και να ζήσεις εμπειρίες που δεν θα τις ζήσεις όσο θα έχεις οικογένεια, για παράδειγμα; Σίγουρα σαν μαθητής ξέρεις ότι έχεις υποχρεώσεις όπως να κάνεις τα μαθήματά σου, να μην χάνεις μαθήματα και να παίρνεις καλούς βαθμούς. Είναι όμως και τα πράγματα τα οποία θα διαβάσεις παρακάτω που αν τα κάνεις όσο είναι νωρίς, θα έχεις μια πιο εύκολη ζωή αργότερα. 
1. Διασκέδασε κάνοντας χαζά πράγματα 
Τα χαζά πράγματα όσο ήμουν εγώ στο σχολείο ήταν κυρίως χτυπάμε τα κουδούνια και φεύγουμε ή κάνοντας βόλτες με ένα καροτσάκι του σουπερ μάρκετ. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις πως είναι τα χρόνια της ανεμελιάς και όποια βλακεία και να κάνεις στο τέλος θα σου συγχωρεθεί. Πάντα όμως να κρατάς και μια ισορροπία και να μην βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή σου. 
2. Μάθε να μαγειρεύεις 
Αργά ή γρήγορα θα μείνεις μόνος σου, χώρια του ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετά το σχολείο να μείνεις μόνος/η σου αν περάσεις σε κάποια άλλη πόλη εκτός του σπιτιού σου. Γιατί λοιπόν να μην ξέρεις έστω και τα βασικά από πριν; 
3. Μάθε κάποια γνώση που δεν σου προσφέρει το σχολείο 
Σου αρέσει να φωτογραφίζεις τους φίλους σου; Ψάξε και βρες να κάνεις μαθήματα φωτογραφίας. Σου αρέσει να γράφεις βιβλία; Κάνε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Ξέρω ότι ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος αλλά το να ξεφύγεις από την ρουτίνα είναι πολύ σημαντικό σε όλες τις φάσεις της ζωής σου. 
4. Mάθε να ελέγχεις τα αισθήματά σου 
Δύσκολο πράγμα αυτό που σου λέω αν φανταστείς ότι ούτε πολλοί ενήλικες ελέγχουν το θυμό τους, για παράδειγμα. Σιγά σιγά όμως είναι καλό να ελέγξεις τα ξεσπάσματά σου γιατί δεν θα σου φερθούν όλοι καλά στη διάρκεια της ζωής σου και θα πρέπει να το χειριστείς κατάλληλα. 
5. Μάθε σιγά σιγά όλα όσα κάνουν οι γονείς σου στο σπίτι 
Κάποια στιγμή θα τα κάνεις κι εσύ, γιατί λοιπόν να μην κάνεις καμιά δουλειά κι από τώρα; Σίγουρα αν ξεκινήσεις από νωρίς, η όλη διαδικασία θα σου φανεί ακόμα πιο εύκολη μεγαλώνοντας. Δεν λέω βεβαίως κι εδώ να κάνεις και όλες τους δουλειές, αλλά πού και πού μπορείς να βάλεις ένα πλυντήριο ή να απλώσεις τα ρούχα. 
6. Αποχαιρέτησε τους τοξικούς φίλους
Μετά το σχολείο, ούτως ή άλλως πολλά άτομα δεν θα τα ξαναδείς. Γιατί λοιπόν να μην κάνεις από τώρα πέρα όλους όσους σε κάνουν να νιώθεις άσχημα και δεν ενδιαφέρονται καθόλου για σένα; 
7. Μάθε να έχεις άποψη 
Eίναι σημαντικό να ξεχωρίσεις πότε μια άποψη είναι δικιά σου από το να πιστεύεις κάτι επειδή το πιστεύουν οι φίλοι σου. Πολλές φορές δεν θέλουμε να αποκοπούμε και συμφωνούμε σε πράγματα που ίσως αν το σκεφτούμε καλά, δεν θα συμφωνούσαμε ποτέ. 
8. Ταξίδεψε 
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ήμουν τυχερή και τα περισσότερα ταξίδια που έχω κάνει στο εξωτερικό ήταν από εκδρομές στο σχολείο. Δεν είναι ανάγκη όμως να φτάσεις μόνο μέχρι εκτός συνόρων. Και η Ελλάδα έχει πολλές ομορφιές που περιμένουν να τις ανακαλύψεις. 
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...