Σπίτι και Λύσεις: 12 κόλπα για να φαίνεται το σαλόνι σας μεγαλύτερο

24/4/2016

1.Επιλέξτε έπιπλα που φαίνονται ελαφριά στο μάτι. Δώστε προσοχή στο οπτικό βάρος και όχι στο πραγματικό μέγεθος των αντικειμένων. Έπιπλα με φωτεινά χρώματα ή κομμάτια που φαίνονται τα πόδια τους φαίνονται πιο ελαφριά μέσα σε έναν χώρο, απ' ότι τα βαριά και κλασσικά. Επίσης έπιπλα που έχουν σαν βάση τους μέταλλα και γυαλί είναι προτιμότερα όταν θέλουμε να μεγαλώσουμε έναν χώρο.

2. Χρησιμοποιείστε ουδέτερα χρώματα. Μια παλέτα με ουδέτερα χρώματα είναι ότι πρέπει για να αναδειχθεί ένα μικρό σαλόνι. Τα ουδέτερα χρώματα (μπεζ, γκρι, λευκό) δίνουν βάθος και βοηθούν «ν' ανοίξει το μάτι».

3. Δώστε έμφαση στις κάθετες γραμμές. Ένα δωμάτιο περιλαμβάνει πάντα παραπάνω από μία οριζόντιες διαστάσεις. Για να δείξει ο χώρος, θα πρέπει το μάτι να μπορεί να κινηθεί κατά όλα τα μήκη και τα πλάτη του. Όταν το σαλόνι έχει περιορισμένη άπλα, επενδύουμε στην κάθετη κατατομή του και δημιουργούμε προοπτική με όσα μέσα διαθέτουμε (κουρτίνες, δάπεδο, φωτιστικά κ.α.).

4. Χρησιμοποιείστε έπιπλα μικρού μεγέθους. Το μέγεθος των επίπλων μας πρέπει πάντα να βρίσκεται σε μια σχετική αντιστοιχία με το εμβαδόν του σαλονιού μας. Αν το σαλόνι είναι μικρό, η επιλογή μικρών και κομψών επίπλων είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να το αναδείξουμε και να το κάνουμε παράλληλα να δείχνει ζεστό. Δεν επιλέγουμε μεγάλα έπιπλα γιατί θα δημιουργηθεί ένας επιθετικός συνωστισμός και επιπλέον δεν θα είναι πρακτικό.

5. Παίξτε με τον φωτισμό. Ο φωτισμός γενικά κάνει θαύματα και είναι μια τεράστια επιστήμη από μόνος του. Επωφεληθείτε όλων των διαθέσιμων φυσικών πόρων φωτός για να μεγαλώσετε τον χώρο. Χρησιμοποιείστε λευκά και απαλά χρώματα για να απορροφήσει το σαλόνι όσο περισσότερη φωτεινότητα γίνεται.

6. Ταιριάξτε τον καναπέ με ένα παράθυρο. Ένας καναπές κάτω από ένα παράθυρο δείχνει πιο κουκλίστικος και κάνει το σαλόνι να μοιάζει πιο χαριτωμένο και λιγότερο στημένο. Ο χώρος δείχνει μεγαλύτερος γιατί κάτι έχει καταφέρει να κουμπώσει με κάτι άλλο, δημιουργώντας μια όμορφη γωνιά.

7. Η δύναμη του άσπρου. Οι άσπροι τοίχοι σε ένα μικρό σαλόνι δημιουργούν την αίσθηση του ατελείωτου.

8. Δημιουργείστε ένα διαχωριστικό. Αυτό μπορεί να γίνει με την τοποθέτηση των σωστών επίπλων εκεί που πρέπει. Διαχωρίστε το καθιστικό από τον χώρο της τραπεζαρίας, στρέφοντας έτσι τα έπιπλα που η κάθε ομάδα να δημιουργεί τη δική της γωνιά.

9. Προτιμήστε ένα οθωμανικό σκαμπό για τραπεζάκι σαλονιού. Δίνει στιλ και είναι αντίστοιχα λειτουργικό όπως ένα αντίστοιχο τραπεζάκι.
10. Δημιουργείστε κλίμακες. Για παράδειγμα, αντί για ένα τραπεζάκι, δοκιμάστε την τοποθέτηση ένος μικρού ραφιού δίπλα από την πολυθρόνα. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και λειτουργεί βοηθητικά για τις καθημερινές ανάγκες.

11. Οι έξυπνοι αποθηκευτικοί χώροι, που μπορούν πάντα να είναι φτιαγμένοι και τοποθετημένοι με στιλ. Δώστε σε μια μικρή γωνία ένα μεγάλο χαρακτήρα με μια μέγιστη λειτουργικότητα. Μια βιβλιοθήκη με έξτρα ντουλαπάκια, ένα κομψό σκρίνιο ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να λειτουργήσει ως αποθηκευτικός χώρος, να γεμίσει ένα κενό και να μιλήσει για την προσωπικότητα σας.

12. Αφήστε ανοιχτά μονοπάτια κυκλοφορίας. Τακτοποιείστε τα έπιπλα σας με τέτοιο τρόπο που να διαγράφεται μια ροή κυκλοφορίας μέσα στο σαλόνι, περάσματα για να μπορείτε να κινείστε μέσα σε αυτό.
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...