Αξίζει να πας... Φινλανδία - Ελσίνκι (Helsinki) Μέρος ΙΙ

To Down Time - Αξίζει να πας έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time Traveler by Angeliki SaitakiΠατήστε Eδώ > angelikisaitaki.com για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 

Το κρύο συνεχίζεται, οπότε και εμείς θα παραμείνουμε στην άσπρη χώρα του Βόρειου Πόλου!!! Θα φύγουμε όμως από την πόλη της Κόκκολα , θα πάρουμε το τρένο,θα κατηφορήσουμε προς το νότο της χώρας και θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι!  

Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας κατοικείται από περίπου 1,3 εκ. κατοίκους. Το Ελσίνκι δε διαφοροποιείται πολύ από τις άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εκτός από ότι είναι πολύ πιο κρύα, όπως και όλη η χώρα! Διαθέτει πανεπιστήμια, μουσειακούς χώρους και εμπορικά μαγαζιά, καθώς επίσης και ωραίους αρχιτεκτονικά ναούς, όπως είναι ο καθεδρικός! Η ευχάριστη έκπληξη στη Φινλανδία ήταν οι θερμοί και φιλικοί άνθρωποι! Λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και προκαταλήψεων τους περιμέναμε πιο "παγωμένους", αλλά πέσαμε έξω! Ευτυχώς!

Απολαύστε τις υπόλοιπες φωτογραφίες και ελπίζω να μπορέσετε να απολαύσετε και εσείς κάποια στιγμή τη χώρα του Άη Βασίλη! Προτιμήστε το Βορρά, αξίζει περισσότερο!

"Κρούστα" πάγου στο λιμάνι στον Ελσίνκι


Ποτάμι... στους πάγους


Ορθόδοξος Ναός Ουσπένσκι

Ο Καθεδρικός Ναός της πρωτεύουσας


Μπορείτε επίσης να περιπλανηθείτε στην "Πλατεία της Γερουσίας" , στο εμπορικό κέντρο του Kamppi και σε πολλά άλλα μέρη! Εμείς δε προλάβαμε να τα δούμε όλα! Ελπίζω να τα καταφέρετε εσείς! 

Ελσίνκι by night... σίγουρα δε θα συναντήσετε τη νυχτερινή ζωή της Ελλάδας!



Δείτε ξανά το πρώτο μέρος του αφιερώματος πατώντας εδώ
Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...


Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...