8 βήματα για να ξεστολίσεις εύκολα και πρακτικά

Ωραία στολίσαμε, τώρα πως τα μαζεύουμε;;; Μια που δε μπορεί να γίνει μόνο του, προτείνω να διαβάσετε αυτό το πολύ πρακτικό άρθρο... ζητήστε και βοήθεια από φίλους, παιδιά και συγγενείς, βάλτε μουσικούλα και κάντε το ξεστόλισμα μια διασκεδαστική (!!!) διαδικασία...
Το σαββατοκύριακο αυτό ενδείκνυται για να επιστρέψει το σπίτι στην καθημερινή του κατάσταση. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και ξεστόλισε εύκολα και πρακτικά.

Βήμα πρώτο
Πλύνε, σιδέρωσε και δίπλωσε προσεκτικά όλα τα Χριστουγεννιάτικα τραπεζομάντιλα, πετσέτες, πιάστρες και άλλα σχετικά. Βάλ'τα σε μια ξεχωριστή γωνιά της λινοθήκης σου με ένα-δύο σακουλάκια λεβάντα στη μέση. Αν δεν έχει χώρο και πρέπει να τα "μαζέψεις", χρησιμοποίησε μια βαλίτσα ή μία από τις ειδικές θήκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο δίνοντας μεγάλη προσοχή στο μέρος που θα τα αποθηκεύσεις. Μακριά από υγρασία. Καταστρέφει τα πάντα.

Βήμα δεύτερο
Στη συνέχεια πάμε στις γιρλάντες. Αυτές πρέπει να αποθηκευτούν σε ειδικά κουτιά έτσι ώστε να μην χαλάσει το σχήμα τους. Δεν μπορεί, δηλαδή, να τις πατήσεις μέσα σε σακούλες ή κάτω από άλλα στολίδια και βιβλία. Χρειάζονται έναν χώρο μόνες τους. Μια ωραία ιδέα, λοιπόν, για τις γιρλάντες είναι τα κουτιά από μπότες. Τουλάχιστον αυτές που είναι μετρίου μεγέθους, θα μπορέσουν να τακτοποιηθούν εκεί άνετα. Για τις μεγαλύτερες πρέπει να εξασφαλίσεις μεγαλύτερα κουτιά, ή μπορείς να κάνεις το εξής: κρέμασέ τις σε κρεμάστρες τις οποίες στη συνέχεια θα τυλίξεις στις ειδικές θήκες για ρούχα που υπάρχουν στο εμπόριο. Έτσι, θα τις κρεμάσεις κάπου στην αποθήκη γλιτώνοντας και αποθηκευτικό χώρο.

Βήμα τρίτο
Για να είσαι σίγουρη ότι τα κεριά σου -αυτά που αγόρασες, αλλά και αυτά που έφτιαξες μόνη σου- δεν θα καταστραφούν κατά την αποθήκευση, βάλ'τα το καθένα ξεχωριστά μέσα σε κάλτσες και τοποθέτησέ τα μακριά από ήλιο και ζέστη.

Βήμα τέταρτο
Σειρά έχουν τα στολίδια του δέντρου. Εδώ, τα πάντα εξαρτώνται από το είδος τους. Καλό είναι πάντως, ιδιαίτερα σε εκείνα που είναι κάπως πιο περίτεχνα και εύθραυστα να έχεις κρατήσει την αρχική τους συσκευασία, έτσι ώστε την ώρα της αποθήκευσης να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Σε περίπτωση όμως που δεν έχεις μεριμνήσει, υπάρχει και το άλλο... μονοπάτι. Του αυτοσχεδιασμού. Για τα πιο μικρά στολίδια χρησιμοποίησε καρτέλες αυγών, και για τα λίγο μεγαλύτερα πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης. Υπάρχει, βέβαια, πάντα, και η λύση της εφημερίδας ή κάποιου πιο μαλακού χαρτιού. Τυλίγεις τα πάντα σ' αυτό και στη συνέχεια τα αποθηκεύεις προσεκτικά σε ένα μικρό ή μεγαλύτερο κουτί. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα χριστουγεννιάτικα σερβίτσια σου. Θα τα αποθηκεύσεις δηλαδή με τον ίδιο τρόπο.

Βήμα πέμπτο
Ύστερα από τα στολίδια, περνάμε στα φωτάκια. Πριν τα αποθηκεύσεις, φρόντισε να τα ξεκαθαρίσεις. Για τον επόμενο χρόνο θα κρατήσεις μόνο αυτά που δουλεύουν. Αφού γίνει αυτό, θα κοιτάξεις να τυλίξεις προσεκτικά την κάθε σειρά ξεχωριστά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι χαρτόνι για την καθεμιά το οποίο θα σκίσεις από τις δύο μεριές δημιουργώντας έτσι ένα είδος οπής μέσα στην οποία θα τυλίγεται σιγά σιγά το καλώδιο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τον κίνδυνο της ζημιάς αλλά και θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να τα ξετυλίξεις την επόμενη χρονιά. Βασική λεπτομέρεια αυτή. Επίσης, μπορείς να αποθηκεύσεις την κάθε σειρά σε ξεχωριστή σακουλίτσα -πριν τις βάλεις όλες σε μια μεγαλύτερη- για ακόμη πιο... ξεκάθαρες λύσεις.

Βήμα έκτο
αι φτάσαμε στο ίδιο το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σίγουρα θα έχεις κρατήσει το κουτί μέσα στο οποίο το αγόρασες. Θα δεις όμως ότι με τον καιρό αυτό αλλοιώνεται, χαλάει και μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα καθώς δεν είναι απίθανο να "προσβληθεί" από διαφόρων ειδών εισβολείς που μπορεί να βρεθούν στις αποθήκες. Για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν να προμηθευτείς μια από τις ειδικές πλαστικές θήκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο που κλείνουν με φερμουάρ και κρατούν μακριά τα... προβλήματα.

Βήμα έβδομο
Αν σου άρεσε πολύ ο στολισμός που είχες κάνει φέτος στο σπίτι σου αλλά φοβάσαι ότι δεν θα τον θυμηθείς του χρόνου, φρόντισε να κρατήσεις αναμνήσεις. Πάρε τη φωτογραφική σου μηχανή και κατέγραψε τα πάντα. Έτσι, όταν έρθει η στιγμή να ξαναστολίσεις, να βαδίσεις σε γνωστά μονοπάτια.

Βήμα όγδοο
Τέλος, όταν τελειώσεις το πακετάρισμα μην ξεχάσεις να γράψεις έξω από κάθε κουτί τι είναι τι. Για ευνόητους λόγους. Μπορείς βέβαια να το προχωρήσεις και ένα βήμα παραπάνω, αριθμώντας κάθε κουτί ανάλογα με τη σειρά που πρόκειται να το ανοίξεις την επόμενη χρονιά. Και το λογικό βέβαια είναι να ακολουθηθεί η ανάποδη φορά από αυτή που ακολούθησες όταν ξεστόλιζες.

Καλή δουλειά, λοιπόν! Και του χρόνου!

πηγή
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και μη ξεχνάτε...

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...