Θεσσαλονίκη: Το κουλούρι γίγας περικύκλωσε τον Λευκό Πύργο ( φώτο - vid )

Οδεύει για το βιβλίο Γκίνες το γιγαντιαίο κουλούρι που δημιούργησαν οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης και καταναλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. "Το νέο μας όνειρο του χρόνου να κυκλώσουμε την Αμφίπολη", λέει η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών.



Ένα γιγαντιαίο κουλούρι Θεσσαλονίκης με συνολική διάμετρο 165 μέτρα και 76 εκατοστά περικύκλωσε συμβολικά τον Λευκό Πύργο και οδεύει για το βιβλίο Γκίνες.
Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης δούλευαν συνεχώς επί 20 ώρες συνέχεια και ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Κυριακής να ψήνουν τα κουλούρια που στη συνέχεια ένωσαν δημιουργώντας το κουλούρι γίγας. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σησάμι.
Από νωρίς το πρωί οι αρτοποιοί μοίραζαν μικρότερα κουλούρια σε όσους βρέθηκαν στην παραλία, ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης το κουλούρι-γίγας κόπηκε και μοιράστηκε σε όσους θέλουν να πάρουν μια μπουκιά από το ξεχωριστό παρασκεύασμα. Μάλιστα, το κουλούρι καταναλώθηκε μέσα στο χρόνο ρεκόρ των 10 λεπτών.


Το happening πραγματοποιήθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας.
Μάλιστα, όπως τόνισε η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Έλσα Κουκουμέρια μετά τον Λευκό Πύργο το καινούργιο όνειρο των αρτοποιών είναι να κυκλώσουν τον επόμενο χρόνο τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της κυρίας Κουκουμέρια.
Ακόμη, οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης δώρισαν στον δήμαρχο μια μικρογραφία του Λευκού Πύργου από κουλούρι.







Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...