Αξίζει να πας... Μακρύ Γιαλό (Λασίθι)

Φτάσαμε και πάλι στον αγαπημένο Μακρύ Γιαλό! Δε ξέρω γιατί, αλλά αυτό το μέρος... έχει κάτι! Πρώτα από όλα, πολύ ωραίες παραλίες... και δε μιλάμε μόνο για το χωριό του Μακρύ Γιαλού, αλλά και για όλες τις άλλες κοντά σε αυτό... 
Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται στα νότια του νομού Λασιθίου. Οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν ως ένα από τους "οικογενειακούς προορισμούς". Δεν έχει έντονη νυχτερινή ζωή αν ζητάτε κάτι τέτοιο, αν όμως ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσουν τα... χαλαρά μέρη σίγουρα θα τον λατρέψετε. 
Πολύ περισσότερο βέβαια, αν ψάχνετε μία βάση για να κάνετε τις εξορμήσεις σας στις πολύ όμορφες και κοντινές παραλίες που έχει, όπως είναι η Στάουσα, η Αγιά Φωτιά , η Αχλιά κλπ. (δείτε σχετικούς συνδέσμους παρακάτω).

Η παραλία του Μακρύ Γιαλού όπως λέει και το όνομά της είναι πολύ μεγάλη και θα δείτε παραθεριστές σε όλο το μήκος της. Η θάλασσα άλλωστε είναι πεντακάθαρη και ρηχή σε όλα τα σημεία της!
Επίσης, είναι οργανωμένη σε πολλά σημεία με ομπρέλες και καθίσματα, παρόλα αυτά όμως υπάρχει αρκετός χώρος και για αυτούς που θέλουν να στήσουν τη δική τους ομπρέλα και να μην επιβαρύνουν την τσέπη τους!


Τέλος, θα μπορέσετε και να παίξετε δημοφιλή αθλήματα μέσα στο νερό, αφού υπάρχει φιλέ για βόλει! 


Το απογευματάκι και το βράδυ είναι ευκαιρία να σουλατσάρετε να στον παραλιακό δρόμο με τα μαγαζιά ! Εκεί θα συναντήσετε τη νεολαία και ... όχι μόνο! Οι πιο ρομαντικοί θα μπορέσετε να αγναντέψετε το πέλαγος.

Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες παραλίες κοντά στο Μακρύ Γιαλό, για λιγότερο κόσμο και πιο ήσυχες καταστάσεις:


1. Αγία Φωτιά πατήστε εδώ

2. Στάουσα πατήστε εδώ
3. Ανασκελού πατήστε εδώ

Πως θα πάτε στον Μακρύ Γιαλό

Αν κινείστε με κατεύθυνση από Ηράκλειο (Ρέθυμνο - Χανιά) προς Λασίθι, θα πρέπει να ακολουθήσετε την εθνική οδό προς Άγιο Νικόλαο και να στρίψετε προς Ιεράπετρα. Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται μετά τον Κουτσουρά. Θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες από Ηράκλειο, κινούμενοι με κανονική ταχύτητα.


Down Time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...