Οι πιο παράξενες παραλίες του κόσμου (pics)


Υπάρχουν ορισμένες παραλίες στον κόσμο που πραγματικά αξίζει τον κόπο να δεις και να επισκεφτείς - και όχι απαραίτητα για να κάνεις τη βουτιά σου!

Punalu'u Beach, Χαβάη

Το χρώμα της άμμου, που δημιουργήθηκε από τη λάβα που ρέει στον ωκεανό, είναι εντελώς μαύρο.

Papakolea Beach, Χαβάη

Σ' αυτή την παραλία το χρώμα είναι... βαθύ πράσινο. Εδώ το σπάνιο αυτό φαινόμενο οφείλεται στο στην παρουσία του ορυκτού ολιβίνη. Άλλες τρεις πράσινες παραλίες υπάρχουν στο Γκουάμ, στα Γκαλάπαγκος και τη Νορβηγία.

Playa de Gulpiyuri, Llanes, Ισπανία

Αυτό το δημοφιλές αξιοθέατο βρίσκεται στην πραγματικότητα περίπου 100 μέτρα από τη θάλασσα και οφείλει την ύπαρξή του χάρη σε μια σειρά από υπόγειες σήραγγες, που ευνοούν την παλιρροϊκή κίνηση των υδάτων.

Παραλία Chandipur, Odisha, Ινδία

Εδώ η παλίρροια υποχωρεί σχεδόν τρία μίλια.

Hot Water Beach, Νέα Ζηλανδία

Αυτή η λωρίδα γης βρίσκεται στη χερσόνησο Coromandel και, πατώντας στην παραλία νομίζεις ότι έχει ρυθμιστεί η... ενδοδαπέδια θέρμανση. Υπόγειες θερμές πηγές φιλτράρονται μέσα από την άμμο και σε κάθε άμπωτη, οι επισκέπτες μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους πισίνα με ζεστό νερό.

Cow Beach, Goa, Ινδία

Σ' αυτή την παραλία της Γκόα, οι... αγελάδες περιφέρονται ελεύθερα ανάμεσα στις ξαπλώστρες.

Traigh Mhor Beach, Σκωτία

Σ' αυτή την παραλία εκτός από γλάρους προσγειώνονται και... αεροπλάνα

Maho Beach, St Maarten

Επίσης αυτή η παραλία είναι διάσημη - και περίεργη - γιατί τα αεροπλάνα σχεδόν «χαϊδεύουν» την αμμουδιά κατά την προσγείωση τους. Λίγα μέτρα μακριά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Princess Juliana, αυτός είναι ο παράδεισος για τους απανταχού planespotters. Στο Sunset Beach Bar έχει ακόμη και ένα ηχείο που μεταδίδει συνομιλίες μεταξύ των πιλότων και του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου.

Loango National Park, Γκαμπόν

Αυτό το εκτεταμένο εθνικό πάρκο απλώνεται σε όλη τη διαδρομή προς την παραλία, επιτρέποντας σε ελέφαντες, βουβάλια, αγριογούρουνα, γορίλες και ιπποπόταμους να ρίχνουν μια βουτιά στον ωκεανό.

Hoshizuna no Hama, Irimote, Ιαπωνία

Η αμμουδιά της παραλίας περιέχει εκατομμύρια κόκκους άμμου σε σχήμα αστεριού ή - για να είμαστε ακριβείς - μικροσκοπικά καρκινοειδή σε σχήμα αστεριού.

Hyams Beach, Jervis Bay, Αυστραλία

Η άμμος της παραλίας έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η λευκότερη του κόσμου.

Scala dei Turchi, Ιταλία

Αυτή η εντυπωσιακή παραλία στη Σικελία διαθέτει έναν εντυπωσιακό λευκό βράχο - ναι θυμίζει κάτι από το Σαρακήνικο της Μήλου.

Bowling Ball Beach, Καλιφόρνια

Παραλία για μπόουλινγκ όνομα και πράγμα! Είναι γεμάτη με πέτρες που μοιάζουν με γιγαντιαία μπάλες μπόουλινγκ.

Zlatni Rat Beach, Brac, Κροατία

Αυτή η στενή αμμουδιά εκτείνεται περίπου 300 μέτρα μέσα στη θάλασσα και αλλάζει μέγεθος και σχήμα ανάλογα με τα ρεύματα.

Pink Sands Beach, Μπαχάμες

Αυτή η παραλία στο νησί Harbour κινείται σε μια απίθανη γκάμα ροζ αποχρώσεων, χάρη σε μικροσκοπικά καρκινοειδή κοχύλια που ονομάζεται foraminifera.

Glass Beach, Καλιφόρνια

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το 1900, οι κάτοικοι της παραθαλάσσιας πόλης της Καλιφόρνια Fort Bragg έριχναν τα σκουπίδια τους στην τοπική ακτή, σε ένα σημείο που έμεινε γνωστό ως χωματερή. Το 1967, η περιοχή έκλεισε για μια μακριά σταδιακή απορρύπανση, που ενισχύθηκε εν μέρει, από τα κύματα του ωκεανού που μετέτρεψαν ό,τι είχαν απομείνει από τα γυαλιά σε μικρά, χαριτωμένα πετρώματα. Η παραλία επαναλειτούργησε το 2002 ως μέρος του πάρκου MacKerricher και θεωρείται τουριστικό αξιοθέατο.

Perran Sands, Κορνουάλη

Κάθε μέρα εκατοντάδες κομμάτια LEGO ξεβράζονται στην παραλία Perran Sands και σε άλλες κοντινές παραλίες της Κορνουάλης. Το φαινόμενο οφείλεται σ' ένα τεράστιο κύμα που το 1997 χτύπησε ένα πλοίο έμφορτο με τόνους του γνωστού παιχνιδιού, που κατέληξαν στη θάλασσα.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...