Στην κουζίνα: Ανάμεικτα λαδερά λαχανικά με πατάτες


Υλικά: 

Λαχανικά:
400γρ. αρακάς
200γρ. φασολάκια στρογγυλά κομμένα στη μέση
2 καρότα κομμένα σε κύβους

Επιπλέον υλικά:
3 μέτριες πατάτες (προαιρετικά)
2 μεγάλες ντομάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εναλλακτικά:

Μπορείτε να επιλέξετε για μεγαλύτερη ευκολία τα κατεψυγμένα λαχανικά που υπάρχουν σε όλα τα σουπερμάρκετ. Χρειαζόμαστε για αυτή τη συνταγή περίπου τη μισή σακούλα (500gr).

Συνταγή: 
1. Επιλέξτε ένα σκεύος με χοντρό πάτο, αντικολλητικό. Τα λαχανικά μας θα τα μαγειρέψουμε μόνο με τη ντομάτα, χωρίς προσθήκη νερού, για αυτό το σκεύος πρέπει να είναι αρκετά καλό, ώστε να μη κολλήσει το φαΐ μας. Αν είστε "αρχάριος-α" μάγειρας-μαγείρισσα και νιώθετε ανασφάλεια με μια τέτοια επιλογή, μπορείτε να  προσθέσετε λίγο ζεστό νερό, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

3. Προσθέτουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να ψηθεί λίγο, αλλά να μη κοκκινήσει. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι.

4. Προσθέτουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά. Αν είναι κατεψυγμένα δε χρειάζεται να τα ξεπαγώσετε. Τα ρίχνετε όπως είναι στην κατσαρόλα.

5. Ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το λάδι σε όλα τα λαχανικά

6.  Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε στο φαγητό (κατά προτίμηση, ξεφλουδίστε τες πριν τις ρίξετε στο μπλέντερ). 

7. Αφήνουμε να ψηθεί για 10 περίπου λεπτά και ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες.

8. Βάζουμε αλάτι 

9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Το φαγητό μας πρέπει να ψηθεί περίπου στο 3 (3 / 10) και να αποφεύγουμε να ανοίγουμε συχνά την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα. 

Tips: 
- Αν δε προσθέσουμε πατάτες στο φαγητό σας, μην το αφήσετε να ψήνετε για περισσότερο από  40 λεπτά.
-Μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά δε θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό και το φαγητό θα είναι πιο νόστιμο. 
-Μπορούμε να το ανακατεύουμε σταδιακά, κουνώντας την από τα δύο χερούλια. Αν ανοίξετε για να ανακατέψετε, προτιμήστε πλαστικές ή ξύλινες κουτάλες. Έτσι, δε θα σπάσετε το φαγητό σας και δε χαρακώσετε τα σκεύη σας. 
-Τα υγρά στο καπάκι της κατσαρόλας, μην αφήνεται να πέφτουν ξανά στο φαγητό σας. Ρίξτε τα στο νεροχύτη και σκεπάστε ξανά.
Έτοιμο!!!

Καλή επιτυχία,
Down Time
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...