Αξίζει να πας: Μαριδάκι - Ηράκλειο - Κρήτη (φώτο + χάρτης)

To "Down Time - Αξίζει να πας" έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time TravellerΠατήστε εδώ >> Down Time Traveller (downtimetraveller.com) για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 

Το Μαριδάκι είναι ένας όμορφος, μικρός, παραθαλάσσιος οικισμός δεξιά από τα Aστερούσια Όρη, ενώ από αριστερά βρίσκεται ο κόλπος του Τσούτσουρα. Η απόσταση από τον Τσούτσουρο είναι πολύ μικρή, όμως δεν υπάρχει δρόμος και έτσι η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω ενός μονοπατιού ή με ιδιωτικά ταχύπλοα και μικρά πλοία. 

Το μονοπάτι αυτό το έχουμε διασχίσει πολλές φορές, για αυτό και σας προτείνουμε να αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες, αν και η απόσταση από τον Τσούτσουρα είναι μόλις 20-25 λεπτά σε κανονικούς ρυθμούς βαδίσματος. Τα τελευταία χρόνια πολλές παρέες επιδιώκουν να διασχίσουν το στενό αυτό δρομάκι για να φτάσουν στον κόλπο του Μαριδακίου, με σκοπό να απολαύσουν τις ομορφιές του Λιβυκού πελάγους, αλλά και να γυμναστούν ταυτόχρονα. Καταλήγουν λοιπόν με τα αυτοκίνητά τους στον Τσούτσουρο και... ξεκινούν περπάτημα.



Κάποιοι άλλοι βέβαια δεν είναι φίλοι της άθλησης, οπότε θα πρέπει να διαλέξουν διαφορετική διαδρομή για να φτάσουν στο Μαριδάκι. Η πρόσβαση λοιπόν μπορεί να πραγματοποιηθεί και με αυτοκίνητο από την πλευρά του Αχεντριά (χωριό κοντά στο Μεσοχωριό). Παρακάτω θα δείτε σχετικό χάρτη για να φτάσετε στον Αχεντριά. Επειδή όμως ο δρόμος μέχρι το Μαριδάκι είναι δύσκολος, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε "ψηλό" αυτοκίνητο. Όσο για το τοπίο... άγριας ομορφιάς, αλλά στο τέλος "περιμένει" το Μαριδάκι.





Βλέπετε στην φωτογραφία το δρόμο που ξεκινάει από τον Αχεντριά





Χάρτης προς Τσούτσουρο

Προβολή Τσούτσουρος σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους 



Χάρτης μέχρι τον Αχεντριά 


Προβολή Αχεντρια σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
'Αρθρο Down Time
Φώτο: Άλεξ
Σε ευχαριστούμε!
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...