Η μεγάλη αντεπίθεση του Kindle.


Με μια εμφατική παρουσίαση, το αφεντικό της Amazon, Τζεφ Μπέζος επιδίωξε να εδραιώσει την εταιρεία του ως πρωταγωνιστή και στο χώρο των tablets, υπογραμμίζοντας ότι το πρώτο Kindle Fire ήταν μόνο η αρχή (με το 22% της αμερικανικής αγοράς). Τα νέα μοντέλα που παρουσίασε είναι το Kindle Fire HD με διαγώνιο 8,9 ιντσών (ανάλυσης 1920x1200 / 254ppi), πάχος 8,8 χιλιοστών, βάρος 567 γραμμαρίων και τον ταχύτερο από τον Tegra 3 επεξεργαστή, OMAP 4470 της Texas Instruments, μια έκδοση του με 4G δικτύωση, αλλά και το μικρότερο μοντέλο με οθόνη 7 ιντσών.


Αμφότερα θα διαθέτουν χωρητικότητα 16GB και το 7άρι θα κυκλοφορεί στις 14 Σεπτεμβρίου με τιμή $199 ενώ αυτό των 8.9'' μέσα στο Νοέμβριο με τιμή $299. Το πρώτο Kindle Fire αναβαθμίζεται με ταχύτερο επεξεργαστή και διπλάσια μνήμη και η τιμή του πέφτει στα $159.

Εξάλλου, η Amazon παρουσίασε και τα νέα της e-readers με το Kindle Paperwhite, τη νέα εκδοχή του Touch με οθόνη αφής ανάλυση 1024x768, που διαθέτει εσωτερικό φωτισμό, να ξεχωρίζει. Η τιμή του θα είναι 119 δολάρια και 179 για την έκδοση με 3G, ενώ το "απλό" Kindle θα πωλείται έναντι μόλις 69 δολαρίων.

Αν οι τιμές αυτές σας φαντάζουν υπερβολικά χαμηλές αναλογιστείτε ότι η Amazon έχει κατ' επανάληψη διακηρύξει την επιλογή της να επιδιώκει κέρδη από το περιεχόμενο (βιβλία, μουσική, ταινίες, σειρές και εφαρμογές) και όχι από το hardware. Και τα αποτελέσματα τη δικαιώνουν με το παραπάνω.

αναδημοσίευση από http://e-pcmag.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...