9 τρικ για να κρατήσετε μακριά τους κλέφτες


Οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες, τις μέρες που διανύουμε, ο κόσμος έχει «αγριέψει» και όπως φροντίζουν να μας ενημερώνουν καθημερινά τα δελτία ειδήσεων, η εγκληματικότητα αυξάνεται ραγδαία, με νέες… μορφές κακοποιών να απειλούν τα σπίτια μας αλλά και εμάς τους ίδιους.
Υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε; Η απάντηση είναι ναι και σε αυτό βοηθούν τα 9 έξυπνα τρικ, που ακολουθούν και μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια των επίδοξων ληστών.

  • Αλλαγή κρυψώνας
Το γνωστό «έξυπνο» κόλπο να κρύβουμε μετρητά στα συρτάρια της κρεβατοκάμαρας πλέον δεν…πιάνει. Αλλαγή πλεύσης λοιπόν και κυρίως σκέψης. Βρείτε νέες κρυψώνες για τα χρήματά σας και κυρίως προσπαθήστε να αποφύγετε την κρεβατοκάμαρα καθώς είναι το πρώτο μέρος που σύμφωνα με στατιστικές ψάχνουν οι εισβολείς.

  • Σε απόσταση αναπνοής
Τα κλειδιά του αυτοκινήτου είναι καλό να τα έχετε δίπλα στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαράς σας. Έτσι σε περίπτωση που ακούσετε κάποιον ύποπτο θόρυβο μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον συναγερμό του αυτοκινήτου σας και να τρομάξετε τον επίδοξο εισβολέα. Βέβαια αυτό ισχύει μόνο σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας είναι παρκαρισμένο κάπου κοντά στο σπίτι.

  • Κλειδαράς…ασφαλείας
Η επιλογή του κατάλληλου αλλά κυρίως έμπιστου κλειδαρά είναι σήμερα θέμα ζωτικής σημασίας. Προσπαθήστε να επιλέξετε κάποιον, ο οποίος εκτός από την επίσημη άδεια, φυσικά, διαθέτει και …εχέμυθο χαρακτήρα. Ρωτήστε τους γείτονές σας εάν έχουν κάποιον υπόψη τους γιατί δυστυχώς υπάρχουν διάφοροι επιτήδειοι εκεί έξω.
  • Προσοχή…
Σε περίπτωση που ένα σύστημα ασφαλείας είναι ακριβό για την τσέπη σας, μπορείτε τουλάχιστον να αγοράστε μία …πινακίδα ασφαλείας. Ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι το σπίτι διαθέτει συναγερμό μπορεί να μην αποτρέψει τους πιο επαγγελματίες του είδους αλλά αρκετοί επίδοξοι ληστές είναι αυτοί που δεν θα μπουν καν στον κόπο να πλησιάσουν το σπίτι σας.
  • Ρόδο μου κόκκινο
Εάν είστε από τους τυχερούς που μένετε σε σπίτι με κήπο τότε πρέπει να ασφαλίσετε έξυπνα τον χώρο και ειδικά τις περιοχές γύρω από τα παράθυρα. Ένα έξυπνο και πρακτικό τρικ είναι να φυτέψετε τριανταφυλλιές, οι οποίες προσφέρουν αγκάθια…ασφαλείας, εκτός από ομορφιά και άρωμα.

  • Μέθοδος…πόρτα πόρτα

Έχει παρατηρηθεί ότι μία μέθοδος «ανίχνευσης» που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να ελέγξουν αν κάποιο σπίτι κατοικείται είναι τα διαφημιστικά φυλλάδια. Με απλά λόγια αφήνουν φυλλάδια φαγητού συνήθως και εάν αυτά συνεχίσουν να στοιβάζονται στην πόρτα, είναι ένα καλό σημάδι ότι το σπίτι είναι …ελεύθερο. Επειδή δεν μπορείτε φυσικά να ελέγξτε τα διαφημιστικά που θα αφήσουν στην πόρτα σας, όσο εσείς θα λείπετε, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου έμπιστου γείτονα να τσεκάρει το σπίτι σας που και που.

  • Φύγαμε
Ωστόσο πριν ξεκινήστε για τις διακοπές σας θυμηθείτε να μην φορτώσετε το αυτοκίνητό σας το βράδυ, εάν φεύγετε νωρίς το πρωί. Είναι καλύτερο να το κάνετε λίγο πριν αναχωρήσετε έτσι ώστε να αποφύγετε να στείλετε «προειδοποιητικά σινιάλα» σε κάποιους που ενδεχομένως καραδοκούν.

  • Παρακαλώ αφήστε το μήνυμα σας
Ένας έξυπνος τρόπος να προσποιηθείτε ότι είστε σπίτι ενώ εσείς απολαμβάνετε ένα χαλαρό σαββατοκύριακο είναι να χαμηλώσετε τον ήχου του σταθερού σας τηλεφώνου, ειδικά σε περίπτωση που έχετε τηλεφωνητή. Οι ανεπιθύμητοι «περαστικοί» θα δυσκολευτούν να αντιληφθούν την απουσία σας.

  • Δεν παίζουμε με τη φωτιά
Όσοι από σας έχετε την τύχη να διαθέτετε και τζάκι στο σπίτι σας θυμηθείτε ότι τα στοιβαγμένα ξύλα έξω από το παράθυρό σας μπορεί να σας …κάψουν, καθώς είναι ένα βολικό πάτημα για τους κλέφτες. Πιο σοφό είναι να τα φυλάσσετε σε κάποιο μέρος μακριά από τις εισόδους του σπιτιού.

Πηγή: clickatlife.gr via http://www.otherside.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...