5 τρόποι για να γίνετε καλύτεροι φίλοι!

Η φιλία είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντική στη ζωή όλων. Συμβαίνει όμως μερικές φορές ο ρόλος κάποιου ως φίλος να παρερμηνεύεται σε συμβουλάτορα ή ακόμα χειρότερα σε γονέα-προστάτη. Και σ’ αυτό το σημείο η ουσία της φιλίας εξατμίζεται και η σχέση μπορεί να γίνει κουραστική.
Προσέχοντας όμως 5 σημεία που μπορεί να σας παρασύρουν τότε η φιλική σας σχέση θα παραμείνει υγιής και ισορροπημένη.

1. Σταματήστε να δίνετε συνέχεια συμβουλές. Κινδυνεύετε να είστε ο ‘ τα ξέρω όλα’ και αυτό δεν σας κάνει καλό φίλο. Να είστε λιγότερο επικριτικοί και πιο εναλλακτικοί όταν πρόκειται να συζητάτε προβλήματα των φίλων σας.
2. Ανανεώστε τη φιλία σας. Φέρτε σε επαφή φίλους σας από διαφορετικές παρέες. Δείξτε πόσο ανοιχτοί είστε και αφήστε τους φίλους σας να γνωρίσουν πτυχές του χαρακτήρα σας που ίσως μαζί τους δεν θα εμφανίζατε ποτέ.
3. Χαρείτε με την επιτυχία των φίλων σας. Μπορεί αυτό να θεωρείται δεδομένο, πολλές φορές όμως μία επιτυχία φέρνει και ζήλεια. Εντάξει παραδεχτείτε ότι μπορεί αν συμβεί. Αφήστε όμως κατά μέρους αυτό το άσχημο αίσθημα και πάρτε μέρος στη χαρά των φίλων σας.
4. Κάντε μικρά δωράκια στους φίλους σας που ξέρετε ότι θα τους φτιάξουν τη διάθεση. Σε μία δύσκολη μέρα ή μία δύσκολη στιγμή ακόμα και μία ζεστή σοκολάτα ή ένα κουτί με σοκολατάκια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.
5. Γυρίστε το χρόνο πίσω. Πολλές φορές είναι δύσκολο να συναντήσεις τους φίλους σου, ειδικά όταν εκτός από τη δουλειά οι υποχρεώσεις είναι και οικογενειακές. Κάποιες φορές καλό θα ήταν να ξεχνιέστε και να τα κάνετε όλα πιο εύκολα, όπως όταν ήσασταν παιδιά.
αναδημοσίευση από http://www.jenny.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...