Επαναλειτουργεί από σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου


Επαναλειτουργεί μετά από χρόνια το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Από την Τρίτη 14 Αυγούστου θα είναι ανοιχτές για το κοινό οι δύο πρώτες αίθουσες στις οποίες θα εκτίθενται η Συλλογή των Γλυπτών.
Η νέα μόνιμη έκθεση της Συλλογής Γλυπτών, στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου, «κάνει πρεμιέρα» με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλα συνεχίζει να λειτουργεί στο κτίριο επέκτασης η Προσωρινή Εκθεση με τα σημαντικότερα εκθέματα, με σταθερή τιμή εισιτηρίου, τέσσερα ευρώ.
Το ωράριο λειτουργίας και για τις δύο εκθέσεις είναι Τρίτη με Σάββατο 8 πμ- 8 μμ. Τις Δευτέρες, τις Κυριακές και τις αργίες οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί ως τις 4 μετά το μεσημέρι.

Επίσης, από τις 16 Αυγούστου 2012 και για όλες τις Πέμπτες και Παρασκευές του μήνα, θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στη νέα Εκθεση

Γλυπτών από τους αρχαιολόγους του Μουσείου Ηρακλείου.
Το αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το κατ΄εξοχήν Μουσείο του μινωικού πολιτισμού και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη, καθώς συγκεντρώνει ευρήματα από όλη την Κρήτη και καλύπτει την ιστορία του νησιού για περισσότερα από 5.500 χρόνια, έκλεισε το Νοέμβριο του 2006 λόγω εργασιών ανακαίνισης στο εσωτερικό του.

αναδημοσίευση από http://www.iefimerida.gr/
φώτο el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...