Αξίζει να πας... Πρέβελη - Ρέθυμνο - Κρήτη

To Down Time - Αξίζει να πας έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time Traveler by Angeliki SaitakiΠατήστε Eδώ > angelikisaitaki.com για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ >> CLICK FOR NEW ARTICLE  
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!
 
24/06/2015
Η Πρέβελη ή αλλιώς Λίμνη Πρέβελης ή Φοίνικας είναι μία από τις γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Κρήτης. Βρίσκεται στα νότια παράλια του νησιού, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και πολύ κοντά στον επίσης γνωστό Πλακιά. Πατήστε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να δείτε το κανονικό τους μέγεθος 


Στις παρακάτω φωτογραφίες, βλέπετε τον ποταμό Κουρταλιώτη, ο οποίος  καταλήγει στη θάλασσα της Πρέβελης , αφού πρώτα διασχίσει μέρος του φαραγγιού του Κουρταλιώτη Στο τελευταίο του κομμάτι ονομάζεται και Μεγάλος Ποταμός.
Πολλά μέλη φυσιολατρικών συλλόγων επιχειρούν να το διασχίσουν, τσαλαβουτώντας μέσα στα νερά μέχρι να καταλήξουν στη θάλασσα.








Ο ποταμός με τους φοίνικες γύρω - γύρω να τον αγκαλιάζουν, θυμίζουν τις οάσεις της Αφρικής. Πρόκειται, για ένα πολύ όμορφο και άγρια εξωτικό σημείο!




Ένας άλλος τρόπος είναι να κατέβετε από το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία. Αφού φτάσετε με το αυτοκίνητό σας στο πάρκινγκ , σταθμεύετε το αυτοκίνητο σας στην κορυφή. Το μονόπατι δεν είναι το πιο εύκολο, οπότε πρέπει να κατεβαίνετε προσεκτικά τα σκαλιά του έχοντας μαζί σας νερό και καπέλο. Αν φορέσετε και ένα σταθερό παπούτσι ακόμα καλύτερα. Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά για να κατέβετε. Επειδή όμως η ανηφόρα είναι δυσκολότερη, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε  μία ώρα που να μην καίει ο ήλιος, μετά τις 5:00 ή και αργότερα.
Βλέπετε στις φωτογραφίες τη θέα από ψηλά.










Ο άλλος τρόπος για να φτάσετε στην παραλία της Πρέβελης είναι με το καράβι (φώτο). Αυτός είναι και ο πιο εύκολος τρόπος, αρκεί να φτάσετε στον Πλακιά και από εκεί να πάρετε το καραβάκι.
 

Παλαιότερα... 30/8/2012
Την ομορφιά της φύσης την χαλάει πολλές φορές όμως η "ασχήμια της ψυχής" κάποιων που δεν υπολογίζουν και δε σέβονται τίποτα στο βωμό του χρήματος. Αν παρατηρήσετε την παρακάτω φωτογραφία (κλικ στις φώτο), θα δείτε ότι ο κορμός του φοίνικα είναι μαύρος, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε πριν μερικά χρόνια στην περιοχή. Έτσι ήταν όλοι οι φοίνικες. Ήταν το μοναδικό άσχημο συναίσθημα που μας δημιουργήθηκε καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας που περάσαμε σε αυτόν το όμορφο τόπο. Ευτυχώς που πρόκειται για ένα ανθεκτικό δέντρο που κυριολεκτικά αναγεννιέται από τις στάχτες του και έτσι ο παράδεισος αυτός ακόμα υπάρχει.

 

άρθρο και φώτο down time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...