Αξίζει να πας... Μπαλί - Ρέθυμνο - Κρήτη (Φώτο και χάρτης)

Ας αλλάξουμε κατεύθυνση και ας κινηθούμε βόρεια. Σήμερα το ταξίδι μας θα είναι στο Μπαλί του Ρεθύμνου. Το Μπαλί είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, εύκολα προσβάσιμο από την εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου. Απέχει από το Ρέθυμνο 32 χιλ. , ενώ από το Ηράκλειο περίπου 50χλμ. 


Οι Βενετσιάνοι το ονόμαζαν Ατάλη, από το αρχαίο του όνομα που ήταν Αστάλη. Είναι κτισμένο σε μία υπερυψωμένη μικρή χερσόνησο, έτσι έχει θέα στον όρμο και τη θάλασσα. 


Η λέξη Μπαλί σημαίνει "μέλι" και το μέρος μπορεί πραγματικά να σας "γλυκάνει" με τις , όχι μία, αλλά τρεις διαφορετικές παραλίες που περιέχονται στον κόλπο του. 
Πρόκειται για ένα από τα πολύ καλά τουριστικά θέρετρα που έχει να επιδείξει ο Ν.Ρεθύμνης. Καλύπτει φυσική ομορφιά, αλλά και παρέχει τη δυνατότητα στους παραθεριστές που αγαπούν τα θαλάσσια σπορ να απολαύσουν κάποια από αυτά. Τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αρκετούς τουρίστες, Έλληνες και ξένους.


Είστε έτοιμοι για μια φωτογραφική ξενάγηση; Ας δούμε μαζί τις ομορφιές του Ρεθυμνιώτικου κόλπου. Πατήστε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να δείτε το κανονικό τους μέγεθος.


Δεξιά από τα εστιατόρια και τις καφετέριες, μας περιμένει μία όμορφη αμμουδιά!


Η 1η παραλία Η είσοδος της δεύτερης παραλίας είναι μέσα από το χωριό.
Συνεχίζοντας δεξιά, βρήκαμε και την τρίτη παραλία, δίπλα στο λιμάνι. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τα θαλάσσια σπορ που αγαπάτε.
άρθρο και φώτο down time
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

About Down Time

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...