Θυμός και όχι συγχώρεση το μυστικό μίας υγιούς σχέσης

Πετυχημένος γάμος: Θυμός και όχι συγχώρεση το μυστικό
Ο θυμός και όχι η συγχώρεση είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που ανακύπτουν σε μία σχέση ή σε έναν γάμο, λένε τώρα Aμερικανοί ειδικοί. Ο Τζέιμς ΜακΝάλτι, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Τενεσί στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζει ότι η συγχώρεση αντί να επιφέρει την ισορροπία σε μία σχέση ενισχύει την αγανάκτηση μεταξύ του ζευγαριού.


Αντίθετα, εξηγεί ο ο ίδιος, «η σύντομη δυσφορία από μία έντονη αλλά ειλικρινή συζήτηση» συμβάλει στο να αναπτύξει το ζευγάρι μακροπρόθεσμα μία πιο υγιή σχέση. Μελετώντας μία σειρά πρόσφατων ερευνών ο καθηγητής συμπέρανε ότι η συγχώρεση σε έναν γάμο επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα και όχι την ισορροπία που κανείς θα περίμενε.

«Όλοι βιώνουμε κάποια περίοδο σε μία σχέση στην οποία ο σύντροφός μας, μας επιβαρύνει κατά κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα μπορεί να είναι ανεύθυνος στην οικονομική διαχείριση, άπιστος ή να μην είναι υποστηρικτικός. Όταν συμβαίνουν αυτά θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα θυμώσουμε και θα το δείξουμε ή αν θα συγχωρέσουμε τον σύντροφό μας» είπε ο ΜακΝάλτι. Όταν κάποιος γνωρίζει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι ο σύντροφός του είναι ανεκτικός μπορεί να οδηγηθεί σε ακόμη χειρότερη συμπεριφορά εναντίον του.

Αντίθετα, όταν ο σύντροφός του θυμώσει, τότε υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες αυτή η προσβλητική συμπεριφορά να μην επαναληφθεί. «Αν μπορεί να γίνει κάτι για να επιλυθεί ένα πρόβλημα που διαφορετικά θα διαιωνιζόταν και θα επηρέαζε αρνητικά τη σχέση, τότε οι σύντροφοι θα πρέπει να αφήνουν προσωρινά στην άκρη τη συγχώρεση και να εκφράζουν τον θυμό τους» προσέθεσε ο ΜακΝάλτι, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας στη σχέση. «Οι συνέπειες κάθε απόφασης που παίρνουμε σε μία σχέση εξαρτάται από τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτή την απόφαση» κατέληξε.

αναδημοσίευση από http://www.tovima.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...