Αξίζει να πας... στο νησί της Ρόδου


Μία ελληνική ταινία μας θύμισε πάλι ένα από τα πιο αγαπημένα μας νησιά στον Ελλαδικό χώρο! Το νησί της Ρόδου!! Η γνωστή  ταινία "Το δόλωμα" με την Αλίκη Βιουγιουκλάκη και τον Αλέξανδρο Αλεξανδράκη ήταν η αφορμή για να επαναφέρουμε στη μνήμη μας το ταξίδι στο νησί των Ιπποτών! 

Η Καλλιθέα όπου γυρίστηκε "Το δόλωμα"




Φεύγουμε λοιπόν από την Κρήτη για λίγο για να ταξιδεύουμε στην Ρόδο. Βρεθήκαμε πριν από χρόνια σε αυτόν τον πολύ αγαπημένο και πανέμορφο, σχεδόν πάντα ηλιόλουστο και καταπράσινο προορισμό που σίγουρα... αξίζει να πας!!!  


Σύμφωνα με έναν μύθο, ο Δίας όταν αποφάσισε να μοιράσει τη γη στους θεούς, ο Ήλιος έλειπε. Για να μην τον αδικήσει, θέλησε να ξανακάνει τη μοιρασιά, αλλά ο Ήλιος δεν δέχτηκε. Αποφάσισε να πάρει τη γη που θα αναδυόταν το επόμενο πρωινό και να την κάνει δική του. Έτσι πήρε το ηλιόλουστο και καταπράσινο νησί της Ρόδου που αναδύθηκε το επόμενο πρωί από τη θάλασσα!
Η Ρόδος είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού και του νομού Δωδεκανήσου. Είναι η μεγαλύτερη πόλη του γεωγραφικού διαμερίσματος και η 2η μεγαλύτερη πόλη του Αιγαίου πελάγους μετά το Ηράκλειο της Κρήτης. Η Ρόδος έχει πλούσια ιστορία από τα αρχαία ακόμα χρόνια και είναι παγκόσμια γνωστή για τα αξιοθέατά της με σημαντικότερο τη μεσαιωνική πόλη.






Δύο κίονες με 2 ελαφάκια, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό,  κοσμούν την είσοδο του παλιού λιμανιού της πόλης.



Η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου
Η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αναπτύχθηκε γύρω από το φρούριο-ακρόπολη της πόλης της Ρόδου, πιθανώς μετά τον σεισμό του 515. Το φρούριο διαιρείτο σε δύο διακριτά πολεοδομικά σχήματα: το Κολλακιό βόρεια και τη Χώρα νότια. Στο Κολλακιό περιλαμβάνεται ο πολύ γνωστός δρόμος των Ιπποτών, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή Καστέλο, το Νοσοκομείο που έχει μετατραπεί σε μουσείο, οι ναοί του Τάγματος και άλλα σημαντικά κτήρια. Στη Χώρα βρίσκεται το τουρκικό παζάρι γύρω από το τζαμί του Σουλεϊμάν, η παλαιά αγορά και άλλα κτήρια περιηγητικού ενδιαφέροντος.



Στο εσωτερικό
Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου


Ο Σταυρός της Φιλέρημου
Η Φιλέρημος είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά μέρη στην Ρόδο. Ο Σταυρός που βλέπετε στην φωτογραφία χτίστηκε το 1996 και διαθέτει σκάλα στο εσωτερικό του. Το ύψος του είναι 18 μέτρα. Πριν από αυτόν , υπήρχε ένας άλλος από πέτρα. 



Η κοιλάδα με τις πεταλούδες 
Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι το Σεπτέμβρη εμφανίζονται διάφορα είδη πεταλούδων, κάποια εκ των οποίων πολύ σπάνια. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεολόγος, 10 χλμ. από το αεροδρόμιο.

Η Ακρόπολη της Λίνδου


Η παραλία Άντονυ Κουίν

Η "παραλία Άντονι Κουίν" (Anthony Quinn beach) βρίσκεται στη Ρόδο ανάμεσα στις παραλίες Φαληράκι και Λαδικό, 15 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα. Η παραλία ονομάστηκε έτσι από τους ντόποιους μετά το γύρισμα της ταινίας "Τα κανόνια του Ναβαρόνε" τιμώντας έτσι το διάσημο ηθοποιό.
άρθρο και φώτο down time
πληροφορίες web
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...