Βροχή από πεφταστέρια και ΑΠΟΨΕ!!!

24/04/2016
Έτσι και απόψε, όπως και εχθές το βράδυ, περιμένουμε τα αστεράκια να "πέσουν" από τον ουρανό και να κάνουμε... μία ευχή, έτσι λέει η παράδοση. Αν προλάβεις να την κάνεις, λένε, θα πιάσει!!!

Η βροχή των αστεριών ελπίζουμε να είναι σήμερα, περισσότερο ορατή από ότι εχθές, αν και για να λέμε και τα πράγματα όπως είναι, εεε... δεν είμασταν και συνέχεια με τα μάτια κολλημένα στον ουρανό. Πάντως, κάτι προλάβαμε να δούμε!!!

Από ότι διαβάσαμε χθες: "Οι Περσείδες, με έως 100 «πεφταστέρια» ανά ώρα θα εμφανίστουν στους ουρανούς του πλανήτη, τη νύχτα του Σαββάτου 11 Αυγούστου και της Κυριακής 12 Αυγούστου".
Θα περιμένουμε λοιπόν και απόψε...

Ας μάθουμε όμως μερικά πράγματα για αυτές:
Οι Περσείδες είναι βροχή διαττόντων (μετέωρα ή πεφταστέρια όπως είναι κοινώς γνωστά στην παράδοση). 
Πρόκειται για μικρά κομμάτια (μέχρι και σε μορφή σκόνης) τα οποία είναι απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τάτλ (109P/Swift-Tuttle) και όταν εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με τεράστιες ταχύτητες καίγονται εξαιτίας της τριβής με την ατμόσφαιρα μέσα σε δευτερόλεπτα. 
Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό Περσέα, φαίνεται δηλαδή σαν να έρχονται από την κατεύθυνση αυτή.

Αυτά τα λίγα. Άλλωστε, οι περισσότεροι ενδιαφερόμαστε για το θέαμα!!!

down time
πληροφορίες από el.wikipedia.org
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...