Συνέβη τότε στις 11 Νοεμβρίου



γεννήθηκαν οι:
1821 - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Ρώσος συγγραφέας
1869 - Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ', βασιλιάς της Ιταλίας
1945 - Ντανιέλ Ορτέγκα, Νικαραγουανός πολιτικός
1962 - Ντέμι Μουρ, Αμερικανίδα ηθοποιός. 


1974 - Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo DiCaprio), γεννημένος στις 11 Νοεμβρίου 1974 είναι Αμερικανός ηθοποιός. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ο Ντι Κάπριο ξεκίνησε την καριέρα του με τηλεοπτικές διαφημίσεις πριν συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως Santa Barbara και Growing Pains στις αρχές της δεκατίας του '90. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε στην κωμωδία τρόμου Critters 3 το 1991. Έλαβε αναγνώριση με δευτερεύοντες ρόλους στις ταινίες Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ (What's Eating Gilbert Grape, 1993), Σταγόνες Αγάπης (Marvin's Room, 1995) και Το Τέλος της Αθωότητας (The Basketball Diaries, 1995). Πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στο Romeo + Juliet το 1996 και έγινε παγκοσμίως γνωστός με την ταινία Τιτανικός (Titanic) σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον, τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών μέχρι το 2010.
Έχει βραβευτεί με τη Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Ιπτάμενος Κροίσος (The Aviator, 2004) και έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Οι δύο τελευταίες του ταινίες Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island, 2010) και Inception (2010) συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών της καριέρας του. Ο Ντι Κάπριο έχει μια εταιρία παραγωγής, την Appian Way Productions, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή των ταινιών Το Ορφανό (Orphan, 2009) και Η Κοκκινοσκουφίτσα (Red Riding Hood, 2011).


πέθαναν οι:
1686 - Ότο φον Γκέρικε, Γερμανός επιστήμονας, εφευρέτης και πολιτικός
1990 - Αλέξης Μινωτής, Έλληνας ηθοποιός.

μνημείο Γιάννη Ρίτσου
στη Μονεμβασιά
1990 - Γιάννης Ρίτσος, Έλληνας ποιητής. 
Ο Γιάννης Ρίτσος (Μονεμβασιά 1 Μαΐου 1909 - Αθήνα 11 Νοεμβρίου 1990) ήταν Έλληνας ποιητής. Δημοσίευσε πάνω από εκατό ποιητικές συλλογές και συνθέσεις, εννέα μυθιστορήματα, τέσσερα θεατρικά έργα και μελέτες. Πολλές μεταφράσεις, χρονογραφήματα και άλλα δημοσιεύματα συμπληρώνουν το έργο του.

2004 - Γιασέρ Αραφάτ, Παλαιστίνιος ηγέτης

περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...