To Facebook γίνεται... Ευρωπαϊκό, πιο γρήγορο και οικολογικό

Η 1η φάρμα διακομιστών του Facebook εκτός των ΗΠΑ θα κατασκευαστεί στη Λαπωνία, λίγο νότια του Αρκτικού Κύκλου. Ο νέος κόμβος, που αναμένεται να βελτιώσει την ταχύτητα της υπηρεσίας για τους Ευρωπαίους χρήστες, θα λειτουργεί με πράσινη ενέργεια και θα ψύχεται από τον παγωμένο σουηδικό αέρα, μειώνοντας έτσι τις απαιτήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα.

Το νέο κέντρο θα κατασκευαστεί έξω από την πόλη Λούλεα της Σουηδίας, εκεί όπου η θερμοκρασία του αέρα δεν ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου ακόμα το καλοκαίρι,  παράμετρος ιδιαίτερα σημαντική για μια εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών, της οποίας το μεγαλύτερο έξοδο είναι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού για τη λειτουργία και την ψύξη των διακομιστών.

Στη Λούλεα, τα συστήματα θα ψύχονται με ατμοσφαιρικό αέρα 10 μήνες το χρόνο, ενώ τα 120 Megawatt ισχύος που απαιτούνται για τη λειτουργία του θα προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της περιοχής.

Η φάρμα θα είναι πραγματικά τεράστια με συνολικό εμβαδόν 28.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το κόστος εκτιμάται , χωρίς να επιβεβαιώνεται από το Facebook, στα 5 δισ. δολάρια.

απόσπασμα από in.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...