Τέλος στη χρήση χημικών ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών


Ο ΙΣΑ καλεί για μια φόρα ακόμη την Επίσημη Πολιτεία και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βάλουν τέλος στη χρήση χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών.

Το θέμα επικινδυνότητας της χρήσης χημικών ουσιών από τις Δυνάμεις της Τάξης θέτει για ακόμη μια φορά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) με αφορμή τον θάνατο του 53χρονου κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Τον Ιούνιο του 2011, ο ΙΣΑ απέστειλε για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτος φιαλίδια χημικών. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν μεταξύ άλλων την ύπαρξη της χημικής ουσίας CS, η όποια σύμφωνα και με την Ένωση Ελλήνων Χημικών, κατατάσσεται στα χημικά όπλα, με σοβαρές έως και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με απόφαση του ΟΗΕ (2603/16-12-1969) απαγορεύεται η χρήση αυτού του τύπου των χημικών ουσιών από τα κράτη μέλη για πολεμικούς σκοπούς ενώ η σύμβαση του Παρισιού του 1993, που έχει επικυρωθεί και από την Ελλάδα, προβλέπει την απαγόρευση παραγωγής χημικών ουσιών για στρατιωτικούς σκοπούς.

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...