2 χρυσά βραβεία για το Δήμο Μινώα στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού




Με δύο χρυσά βραβεία στο διαγωνισμό ελληνικών τυριών και εξαιρετικές εντυπώσεις από επισκέπτες και γευσιγνώστες επισφραγίστηκε η επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με δικό του περίπτερο στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η παρουσία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας αποτελούσε τη μοναδική συμμετοχή της Κρήτης στην έκθεση, που πλέον έχει καταστεί θεσμός και χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Η συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα τυροκομεία της περιοχής, στοχεύοντας στην προβολή και προώθηση των παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων, τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους εκπροσώπους της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς. Άλλωστε η παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής στο συγκεκριμένο τομέα είναι ιδιαίτερα γνωστή, αφού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας εδρεύουν τα περισσότερα τυροκομεία του Νομού Ηρακλείου, με υψηλής ποιότητας προϊόντα, αναγνωρισμένα πανελλαδικά.

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, κατακλύζοντας το χώρο του, όπου δοκίμασε τις μοναδικές γεύσεις της Κρητικής τυροκομίας. Στο περίπτερο βρίσκονταν και οι εκπρόσωποι των τυροκομείων του Δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να ενημερωθούν για τον πλούτο και την αξία των εκλεκτών Κρητικών τυροκομικών προϊόντων και φέρνοντάς τους σε επαφή με τον τρόπο που παράγονται. Επιπλέον, στη διάρκεια της διοργάνωσης οι επιχειρηματίες των τυροκομείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με εκπροσώπους από δίκτυα διανομών τόσο της Ελλάδας όσο και 17 χωρών του εξωτερικού, προβάλλοντας τα προϊόντα τους και αναβαθμίζοντας την εμπορική δυναμική τους.

Παράλληλα, στα πλαίσια του Φεστιβάλ διοργανώθηκε ο 3ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών - η μοναδική διοργάνωση διεθνών προδιαγραφών - που πραγματοποιείται από ειδική κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν αποστέλλοντας δείγματα των προϊόντων τους 280 τυροκομεία από όλη την Ελλάδα και τα περισσότερα τυροκομεία της Κρήτης. Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας είχε τρεις συμμετοχές στο Διαγωνισμό, από τις οποίες οι δύο απέσπασαν χρυσά βραβεία γεύσης. Πρόκειται για τα «Αγροκτήματα Μανουρά» που τιμήθηκαν με το χρυσό βραβείο γεύσης στην κατηγορία της Γραβιέρας Κρήτης και για το «Τυροκομείο Στρατάκης» που τιμήθηκε με το χρυσό βραβείο γεύσης για το Κεφαλοτύρι.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, που φέτος πραγματοποιήθηκε 21 - 23 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στην Αθήνα, αποτελεί τη μοναδική κλαδική έκθεση στον τομέα της γαλακτοκομίας και τυροκομίας στην Ελλάδα και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ) και τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ). Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

πηγή: minoapediadas.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...