Αξίζει να πας... Βαρκελώνη (Ισπανία)

To Down Time - Αξίζει να πας έχει πια το δικό του σπίτι στoν ιστότοπο Down Time Traveler by Angeliki SaitakiΠατήστε Eδώ > angelikisaitaki.com για να τον επισκεφτείτε και να βρείτε αυτό κι ακόμα περισσότερα ταξίδια! 

 
Από που να ξεκινήσεις να μιλάς για τη Βαρκελώνη;;; Ποιο μνημείο, μουσείο, ή γενικότερα αξιοθέατο να περιγράψεις; Ποιες φωτογραφίες να αναρτήσεις και ποιες να "πετάξεις στο καλάθι των αχρήστων"; 
Σπάω το κεφάλι μου για να καταφέρω να οργανώσω αυτό το άρθρο και να μπορέσω να σας παρουσιάσω και γω ένα ταξίδι που πραγματικά αξίζει να πας!!!


(κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε κανονικό μέγεθος)
Φωτογραφίζοντας τη Βαρκελώνη από ψηλά. Εδώ σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία του πάρκου Γκουέλ
  Τζάμπα η "φαιά ουσία" που καταναλώνω όμως, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να χωρέσουν όλα αυτά που θέλω να σας δείξω σε ένα μόνο άρθρο. Τι να δούμε πρώτα; Tα μοναδικά έργα του Gaudi διάσπαρτα σε όλη την πόλη, το ισπανικό χωριό, την barceloneta, μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του κόσμου εντός πόλης, το camp nou και το μουσείο της θρυλικής Barcelona ή αλλιώς Barca, όπως συνηθίζουν οι φίλαθλοι της να την αποκαλούν ή μήπως το "Μαγικό Συντριβάνι" που χορεύει στους ήχους της μουσικής;;; Από που να ξεκινήσεις;
Γι' αυτό , αυτό το αφιέρωμα σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης θα γίνει τμηματικά!!! Θα τα δούμε όλα, ένα - ένα!!!
Ξεκινάμε λοιπόν σε αυτό το 1ο μέρος, με μερικές φωτογραφίες από την πόλη και θα συνεχίσουμε σταδιακά με Camp Nou, Ενυδρείο, Μαγικό Συντριβάνι και άλλα πολλά.


Περισσότερες φωτογραφίες

H είσοδος της Sagrada Familia (Αγία Οικογένεια) φωτογραφισμένη απ'έξω. 
Ο ναός αυτός είναι ακόμα υπό κατασκευή και αναμένεται να τελειώσει γύρω στο 2030 , ενώ έχει περάσει ήδη τα 100 χρόνια κατασκευής. 



Η Sagrada Familia φωτογραφισμένη από μέσα. Ο αρχιτέκτονας Gaudi, που εκτός από τη Sagrada Familia, με τα έργα του επηρέασε σημαντικά την αισθητική της βαρκελώνης σήμερα, προσπάθησε στο ναό αυτό, να εφαρμόσει αυτά που έβλεπε στη φύση. Παρατηρώντας τις εικόνες θα δείτε ότι μοιάζουν με κορμούς δέντρους (πλατάνια) , που καταλήγουν στο πάνω μέρος στα φύλλα του δέντρου. 





To Σπίτι Batllo είναι ένα ακόμα έργο του Gaudi. Παρατηρήστε τα μπαλκόνια του, τα οποία θυμίζουν ανθρώπινο κρανίο.





 Το πάρκο Γκουέλ βρίσκεται σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της πόλης. Από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα και να δείτε όλη τη Βαρκελώνη... στα πόδια σας!!!

Poble Espanyol ή στα ελληνικά Ισπανικό χωριό. Φτιάχτηκε για τις ανάγκες μίας έκθεσης (1923) και η κατασκευή του διήρκησε μόλις 13 μήνες. Αποτελείται από διαφορετικά κτίρια, με σκοπό να μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει την αρχιτεκτονική όλης της Ισπανίας.



Piazza di Spagna. Βρίσκεται στο λόγο Μονζουίκ και αποτελεί μία από τις πιο ωραίες πλατείες της πόλης. Στην πλατεία αυτή βρίσκεται και το "Μαγικό συντριβάνι" (θα δούμε εικόνες και βίντεο σε επόμενο άρθρο), καθώς επίσης και το μουσείο της τέχνης στο φόντο της φωτογραφίας.

  Εκτός από την ομορφιά αυτής της πόλης, πολύ καλή εντύπωση μας έκαναν και οι άνθρωποι. Ιδιαίτερα χαλαροί και ήρεμοι , παρότι η χώρα τους βρίσκεται και αυτή σε μία όχι και τόσο καλή οικονομική κατάσταση. Ζουν όμορφα τη ζωή τους, ασχολούνται πολύ με τον αθλητισμό και όχι μόνο βλέποντας αγώνες της ομάδας τους, αλλά γυμνάζονται και οι ίδιοι. Κάθε στιγμή της ημέρας θα δείτε ειδικά νέους να γυμνάζονται, είτε κάνοντας τζόκινγκ στην παραλιακή οδό της barceloneta, είτε κάνοντας ποδήλατο στους ειδικά διαμορφωμένους ποδηλατόδρομους σε όλη την πόλη, είτε χορεύοντας ομαδικά capoeira σε κάποιο πάρκο!!!
Το φαγητό τους από την άλλη είναι πολύ νόστιμο και δεν είναι πολύ μακριά από τα δικά μας γούστα. Εννοείται παέγια (paella) και τάπας (έτσι λένε τα μικρά πιατάκια, μεζέδες για μας, με τα οποία συνήθως συνοδεύουν το ποτό τους) πρέπει να δοκιμάσετε. Υπάρχουν παντού και αν κάνετε μία καλή έρευνα αγοράς θα τα πληρώσετε οικονομικά. 
  Τέλος, προς το παρόν, να θυμάστε ότι το μετρό τους βολεύει να μεταφερθείτε σε σχεδόν κάθε σημείο της πόλης!!! Οι συγκοινωνίες τους είναι πολύ καλές και πολύ τυπικές στην ώρα τους συνάμα, γι'αυτό όταν πάτε εκεί φροντίστε να ξεχάσετε όποιες ελληνικές συνήθειες αργοπορίας κουβαλάτε μαζί σας!!!

άρθρο και φώτο downtime
Πατήστε like στη σελίδα του Down Time στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...