Συνέβη τότε στις 16 Αυγούστου

1744 γεννήθηκε ο Πιέρ Μεσαίν, Γάλλος αστρονόμος
1895 γεννήθηκε ο Άλμπερτ Κοέν, Ελβετός μυθιστοριογράφος
1913 γεννήθηκε ο Μεναχέμ Μπεγκίν, πρωθυπουργός του Ισραήλ



1919 γεννήθηκε ο Αντώνης ΣαμαράκηςΈλληνας συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε αρχικά στο Υπουργείο Εργασίας, θέση την οποία εγκατέλειψε μετά την επιβολή της δικτατορίας του Μεταξά, για να επανέλθει το 1945 μέχρι και το 1963. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής συμμετείχε στην εθνική αντίσταση. Το 1944 συνελήφθη από τους Ναζί και καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά κατάφερε να αποδράσει. 


Αντιστασιακή δράση ανέπτυξε και κατά τη δικτατορία. Στη Μεταπολίτευση δημοσίευσε πολλά κείμενα κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου. Το 1963 νυμφεύτηκε την Ελένη Κουρεμπανά.


Εργάσθηκε ως εμπειρογνώμων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών σε πολλές χώρες για κοινωνικά θέματα και το 1989 ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF για τα παιδιά του κόσμου.
Η πρώτη του ουσιαστική εμφάνιση στον λογοτεχνικό χώρο γίνεται το 1954 με την έκδοση της συλλογής διηγημάτων Ζητείται ελπίς. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύσεις ποιημάτων στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Πρόκειται για έναν από τους περισσότερο μεταφρασμένους Έλληνες πεζογράφους, καθώς τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες.
Το έργο του Σαμαράκη έχει έντονο το στοιχείο της κοινωνικής καταγγελίας και αντικατοπτρίζει τις προσωπικές του ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον της σύγχρονης κοινωνίας. Χρησιμοποίησε απλή γλώσσα και μη επιτηδευμένο ύφος και προσέγγισε τα θέματά του από μια έντονα ανθρωποκεντρική γωνία. Χαρακτηριζόταν από την αγάπη του για τους νέους. Δική του ιδέα ήταν η δημιουργία της Βουλής των Εφήβων, που οδήγησε στη διοργάνωση άτυπων συνεδριάσεων της Βουλής, όπου δίνεται ο λόγος σε νέους από όλη τη χώρα.
Ο Αντώνης Σαμαράκης έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου του 2003. Σύμφωνα με επιθυμία του, το σώμα του δωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για έρευνες των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής.

1920 γεννήθηκε ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, Αμερικανός λογοτέχνης
1929 γεννήθηκε ο Μπιλ Έβανς, Αμερικανός τζαζ μουσικός
1930 γεννήθηκε ο Ρόμπερτ Κάλπ, Αμερικανός ηθοποιός
1939 γεννήθηκε ο Ανδρέας Σταματιάδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου
1946 γεννήθηκε ο Μασούντ Μπαρζανί, Κούρδος πολιτικός
1954 γεννήθηκε ο Τζέιμς Κάμερον, Καναδός σκηνοθέτης
1958 γεννήθηκε η Άντζελα Μπάσετ, Αμερικανίδα ηθοποιός


1958 γεννήθηκε η Μαντόνα (Λουίζ Βερόνικα Τσικόνε), είναι μία Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, μουσικός, παραγωγός, χορεύτρια, ηθοποιός και συγγραφέας. Συνήθως αναφέρεται ως η "Βασίλισσα της Ποπ", "Madge (Ματζ)", "Material Girl ". Είναι γνωστή για τα πρωτοπωριακά μουσικά της video, καθώς και την χρήση πολιτικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών συμβόλων στην δουλειά της.

Το 2000, το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε τη Madonna ως την πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, με πωλήσεις περίπου 130 εκατομμυρίων δίσκων και 50 εκατομμυρίων singles. Mε πωλήσεις που ανέρχονται σε πάνω απο 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, η Μαντόνα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το 2007, καθώς και το Billboard Magazine". Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει την περιουσία της κοντά στα $325 εκατομμύρια. Επιπλέον η Μαντόνα είναι κάτοχος του ρεκόρ των μεγαλύτερων εισπράξεων περιοδείας (Confessions Tour) από γυναίκα καλλιτέχνη, με κέρδη πάνω απο $200 εκατομμύρια.
Μετά την Confessions Tour (2006), ακολούθησε η Sticky & Sweet Tour (2008-2009) η οποία έσπασε το προηγούμενο ρεκορ, κάνοντας την Sticky & Sweet Tour την πιο κερδοφόρα περιοδεία απο σόλο καλλιτέχνη (άνδρα και γυναίκα) αφού τα κέρδη ξεπέρασαν τα $407.713.266 , με τους θεατές να φτάνουν τους 3.545.899 σε 85 σταθμούς σε όλον τον κόσμο.



1960 γεννήθηκε ο Τίμοθι Χάτον, Αμερικανός ηθοποιός
1974 γεννήθηκε ο Ρόμπιν Χουλ, Φινλανδός παίκτης του μπιλιάρδου
1983 γεννήθηκε ο Νίκος Ζήσης, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
1297 πέθανε ο Ιωάννης Β' Μέγας Κομνηνός, βυζαντινός άρχοντας της Τραπεζούντας
1921 πέθανε ο Πέτρος Α', βασιλιάς της Σερβίας
1938 πέθανε ο Ρόμπερτ Τζόνσον, Αμερικανός μπλουζ τραγουδιστής και μουσικός
1948 πέθανε ο Μπέιμπ Ρουθ, Αμερικανός μπεϊζμπολίστας
1949 πέθανε η Μάργκαρετ Μίτσελ, Αμερικανίδα μυθιστοριογράφος
1956 πέθανε ο Μπέλα Λουγκόζι, Ούγγρος ηθοποιός
1971 πέθανε ο Βίλχελμ Λιστ, Γερμανός Στρατάρχης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
1975 πέθανε ο Βλαντιμίρ Κουτς, Σοβιετικός δρομέας


1977 πέθανε ο Έλβις Πρίσλεϊ, Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός.  Γεννήθηκε στο Τουπέλο του Μισισίπι. Γνωστός και με το προσωνύμιο "Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ" και "Βασιλιάς" (αγγ. "The King"), ήταν τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός ενώ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών. Ο Έλβις Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ από το 1956 ως το 1977. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Πολλά από αυτά έγιναν χρυσά ή πλατινένια, ακόμη και περισσότερες από μια φορές. Εκτός αυτών, τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, εκ των οποίων 3 φορές ήταν νικητής. Στην ηλικία των 36 ετών τιμήθηκε με το Grammy Lifetime Achievement Award για το σύνολο της καριέρας του.


2003 πέθανε ο Ιντί Αμίν, δικτάτορας της Ουγκάντας
2005 πέθανε η Βίκυ Μοσχολιού, Ελληνίδα τραγουδίστρια
2005 πέθανε ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι, Ρώσος προπονητής μπάσκετ
2006 πέθανε ο Αλφρέδο Στρέσνερ, πρόεδρος της Παραγουάης
2010 πέθανε ο Δημήτριος Ιωαννίδης, Έλληνας στρατιωτικός και δικτάτορας


περισσότερες πληροφορίες στην el.wikipedia.org (φώτο el.wikipedia.org)
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...