Το καλό νέο της ημέρας: Το νησί της πράσινης ενέργειας

Στα Κανάρια Νησιά θα βρίσκεται το πρώτο νησί παγκοσμίως που δεν θα εκπέμπει καθόλου άνθρακα! Το νησί El Hierro εκτός από τουριστικός προορισμός, θα μπεί πλέον και στις καρδιές των απανταχού οικολόγων.
Το νησί αυτή την στιγμή παράγει 11.5 μεγαβάτ από αιολικά πάρκα και 11.3 μεγαβάτ από το υδροηλεκτρικό τους εργοστάσιο. Από εκεί παράγεται το 80% της ενέργειας που χρειάζεται το νησί. Το υπολειπόμενο 20% πρόκειται να καλυφθεί από την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στοιχείων και ηλιακών συλλεκτών. Με αυτή την επένδυση το νησί πλέον δεν θα χρειάζεται ούτε το πετρέλαιο. Τα οφέλη, για το περιβάλλον είναι ότι 18.200 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα θα πάψουν να απελευθερώνονται πλέον στην ατμόσφαιρα!
Τα φιλόδοξο σχέδιο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα στοιχίσει 87 εκατομμύρια δολάρια.
πηγή: απόσπασμα από iefimerida.gr
φώτο : wikipedia.org
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...