Η Sunday Times σε ρόλο "μεσιτικού γραφείου" πουλάει την ... Ακρόπολη

Το δημοσίευμα με τίτλο «Ελλάδα: όλες οι λογικές προσφορές είναι καλοδεχούμενες» αναφέρεται με προκλητικό τρόπο στις αποκρατικοποιήσεις και υπογραμμίζει ότι «η οικονομική κρίση έχει βάλει στο τραπέζι πολλά κρατικά περιουσιακά στοιχεία καθώς η χώρα χρειάζεται να συγκεντρώσει μέχρι και 120 δισ. ευρώ για να καλύψει τους λογαριασμούς της»

Το δημοσίευμα, που υπογράφουν οι Danny Fortson και Ben Marlow, φιλοξενεί μία άκρως προκλητική φωτογραφία. Την Ακρόπολη και ένα πωλητήριο που αναγράφει «Πωλείται. Ένα μνημείο. Εξαιρετική τοποθεσία. Χρειάζεται επιδιόρθωση. Τηλεφωνήστε στον Γιώργο Παπανδρέου στα τηλ...».


Για τους Ευρωπαίους αναφέρει ότι «πριν ανοίξουν και πάλι τα πορτοφόλια τους,
 η Ελλάδα λένε πρέπει να κάνει το χρέος της. Έτσι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός, έχει κρεμάσει ένα τεράστιο πωλητήριο πάνω από τη χώρα. Δρόμοι, αεροδρόμια, δίκτυα φυσικού αερίου και σιδηρο


 δρομικοί σταθμοί βρίσκονται στην ομάδα. Από τις μέρες ''βουτηγμένες'' στη βότκα της Ρωσίας του Μπόρις Γέλτσιν δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλη κρατική δημοπρασία.».
 .
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «υπάρχουν πολλά περισσότερα στην λίστα, αλλά οι πηγές λένε ότι η κυβέρνηση θα είναι τυχερή αν τμήμα των 50 δισ. ευρώ που έχει υποσχεθεί». «Θ έλεγα ότι 15 με 20 δισ. ευρώ είναι πιο ρεαλιστικός στόχος. Η αγορά είναι κοντά να πλημμυρίσει ένα περιουσιακό στοιχείο μπορεί να προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον αλλά αν πολλά περιουσιακά στοιχεία βγουν την ίδια στιγμή είναι δεδομένο ότι θα συμπιεστούν οι τιμές» είπε στην εφημερίδα σύμβουλος της κυβέρνησης.


«Αν Ελλάδα χρεοκοπήσει ο φόβος ότι η μετάδοση θα εξαπλωθεί σε άλλους αδύναμους κρίκους της Ε.Ε: Ιρλανδία και σε λιγότερο βαθμό η Ισπανία και η Πορτογαλία. Όλες έχουν ξεκινήσει παρόμοιες δημοπρασίες. Εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, αεροπορικές εταιρείες και κρατικά τυχερά παιχνίδια. Στη νέα Ευρώπη τίποτα δεν είναι ιερό. Το ερώτημα είναι: ποιος αγοράζει;» σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

πηγή: real.gr

Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...