Το καλό νέο της ημέρας: ΤΑ ΝΕΑ και ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ κατά των Greeklish


Mετά την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και η εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» στην ιστοσελίδα της δέχεται σχόλια αναγνωστών μόνο με χρήση ελληνικών και όχι με χρήση των ασαφών, ξενομιμητικών , αντιαισθητικών και μη απαραίτητων greeklish.
Ο «Αγγελιοφόρος» συγκεκριμένα γράφει:
«Θα παρακαλούσαμε να μην χρησιμοποιείτε greeklish καθώς η αυτόματη μηχανή"κόβει" τους αγγλικούς χαρακτήρες όπως και τις προσβλητικές λέξεις.Εφόσον κανένας από τους δύο παραπάνω κανόνες δεν παραβιάζεται το σχόλιο σας θα αναρτάται άμεσα.»

Ας ελπίσουμε πως κι άλλες ιστοσελίδες, από εφημερίδες μέχρι ιστολόγια, θα αποδείξουν τον έμπρακτο σεβασμό τους προς τη γλώσσα και την πραγματική ταυτότητα της κοινωνίας μας, απορρίπτοντας τα greeklish. Κάποιοι λεν πως ειδικά σήμερα, σε καιρούς παγκοσμιοποίησης και παγκόσμιας δυσκολίας, η αγάπη προς την ταυτότητά μας και η προσοχή προς όλα τα χαρακτηριστικά που την συναπαρτίζουν είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
πηγή:kala-nea.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...