Οι Έλληνες στηρίζουν... ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ!!!


Οι Έλληνες έχουν θετική άποψη για το κίνημα των "Αγανακτισμένων", σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, που πραγματοποίησε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών


+ 67,9% των Ελλήνων δηλώνουν την ηθική τους συμπαράσταση προς το κίνημα των "Αγανακτισμένων".
+ 8 στους 10 πιστεύουν ότι το κίνημα των "Αγανακτισμένων" έχει την ηθική συμπαράσταση μεγάλης μερίδας των συμπολιτών τους. 
+ Οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 χρόνων, είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν περισσότερο ότι ο κόσμος είναι με το μέρος των "Αγανακτισμένων", ενώ όσο χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης έχουν οι ερωτηθέντες, τόσο πιθανότερο είναι εκείνοι να μην πιστεύουν ότι το κίνημα των "Αγανακτισμένων" έχει την ηθική συμπαράσταση της πλειοψηφίας.

+ 69,8% αξιολογεί θετικά το κίνημα, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς ανέργους αξιολογούν πολύ θετικά το κίνημα των "Αγανακτισμένων".

+ ποσοστό 66,3%, δηλαδή περισσότεροι από 6 στους 10 ερωτηθέντες συμφωνούν με τις ενέργειες του κινήματος
+ 8 στους 10 πιστεύουν ότι το κίνημα δείχνει τη δυσφορία μεγάλου ποσοστού πολιτών απέναντι σε όλα τα πολιτικά κόμματα.
+ 71,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το κίνημα των "Αγανακτισμένων" είναι πιθανό να επηρεάσουν την κυβέρνηση, ή κάποιους πολιτικούς, έτσι ώστε να αναθεωρήσουν τη στάση τους
+ 6 στους 10 δεν πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι ικανό, με τη σημερινή του μορφή, να λύσει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης. Το ίδιο ποσοστό δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ελλάδας.
Όπως λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επαμεινώνδας Πανάς "ακόμα κι αν εκφυλιστεί το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών, ένα θα είναι το μάθημα, που εκείνοι μας έδωσαν: τα δικά μας λάθη και οι δικές μας παραλείψεις κατέστρεψαν την ποιότητα του δημόσιου βίου μας. Όσο για τους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος, η κίνηση αυτή ανέδειξε τα προνόμια, που εκείνοι απολαμβάνουν".
Τονίζει δε ότι "η δειγματοληπτική αυτή έρευνα επιχειρεί να απαντήσει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, που αναφέρονται στις αντιλήψεις των πολιτών ως προς το κίνημα των Αγανακτισμένων".
Ο κυριότερος στόχος της μελέτης, επισημαίνει, είναι η ανάδειξη αντικειμενικών συμπερασμάτων, μετά την ανάλυση των απαντήσεων των ερωτηματολογίων, που θα αναδείξουν τη δυναμική που μπορεί να υποκρύπτει το κίνημα των "Αγανακτισμένων" της Ελλάδας. Ακόμη, η μελέτη αυτή εντοπίζει εμμέσως τα αίτια της οικονομικής κρίσης, που προηγήθηκε και δεν αξιολογήθηκε, καθώς και το χάσμα μεταξύ των γενεών.
Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία. Κατά τη διάρκειά της συμπληρώθηκαν 2.131 ερωτηματολόγια, από άτομα ηλικιών άνω των 18 χρόνων.
άρθρο down time με πληροφορίες από news247.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με το Down Time

Το Down Time - Free on line magazine σε ένα blog που αγαπά τα όμορφα πράγματα! Σε αυτό το blog δεν θα βρείτε τίποτα αρνητικό! Αν θέλετε να προτείνετε κάτι για να μοιραστούμε με την παρέα του Down Time - Free On line Magazine, μην διστάσετε! Στείλτε τις προτάσεις σας. Και να θυμάστε να περνάτε καλά, ό,τι κι αν κάνετε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας...